Duduklude sarma tarifini okuyunca aklıma, yaz aylarında ailecek bahçede toplanıp bu lezzeti yapmanın keyfi geldi. Taze üzüm yapraklarının kokusu, iç harcının o eşsiz baharatlarla birleşimi... Özellikle o soğan ve domates karışımını kavururken çıkan o muhteşem koku, mutfağı sarmalıyor. Pirinci önceden ıslatmak, gerçekten de sarmaların daha lezzetli olmasını sağlıyor. Yumuşayan yapraklar ile sarma işlemi de oldukça eğlenceli. Son olarak, sarmaların pişerken yayılan o güzel aroma, sabırsızlanmayı kat kat arttırıyor. Yanında yoğurt ve limon dilimleriyle sunulunca, bu tarif tam bir yaz klasiği oluyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Duduklude sarma tarifini okuyunca aklıma, yaz aylarında ailecek bahçede toplanıp bu lezzeti yapmanın keyfi geldi. Taze üzüm yapraklarının kokusu, iç harcının o eşsiz baharatlarla birleşimi... Özellikle o soğan ve domates karışımını kavururken çıkan o muhteşem koku, mutfağı sarmalıyor. Pirinci önceden ıslatmak, gerçekten de sarmaların daha lezzetli olmasını sağlıyor. Yumuşayan yapraklar ile sarma işlemi de oldukça eğlenceli. Son olarak, sarmaların pişerken yayılan o güzel aroma, sabırsızlanmayı kat kat arttırıyor. Yanında yoğurt ve limon dilimleriyle sunulunca, bu tarif tam bir yaz klasiği oluyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz