sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması,
Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tuzunu iyi ayarlamıştım' diye düşünürsünüz. Sadece iç malzemesine katılan tuza göre yemeğin tuzu ayarlanır buna buna birde salamura yaprakların tuzu eklenince yemek yenilemeyecek derecede tuzlu oluyor. 

Malzemeler:
  • Yarım kilo salamura ya da taze yaprak

İç Malzemesi:

  • 4 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Kaynamış su
  • Limon
Üzüm Yaprak Sarması Tarifi,
Yaprakların tuzunu çıkmak için ılık suda 3-4 saat bekletip, bol su ile yıkayalım ve avucumuzun içinde fazla zedelemeden sıkalım. Eğer taze yaprak kullanıyorsak yaprakları, kaynar suya batırıp sararana kadar suda bekletip daha sonra bir kaba alalım ve soğuduktan sonra suyunu elimizle sıkalım.

İçinin Hazırlanışı,
Soğanları ince ince doğrayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı, dolmalık fıstıkları, soğanları kıyalım ve fıstıkların rengi hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzüm Yaprak Sarması

 İçine pirinci de ilave edelim ve 2-3 dk. kadar daha karıştırarak kavuralım. Sonra tarçını, yenibaharı da ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra 1 su bardağı  önceden kaynattığımız suyu ve tuzu ilave edelim ve kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirelim. Hazırladığımız harç biraz ılıyınca naneyi, kuş üzümünü de ilave edelim ve karıştıralım.
Yaprakların saplarını tek tek koparalım.(koparılan yaprak saplarının bir kısmını atmayalım pişirirken dolmaların üzerine koyacağız). Yaprakları açalım ve içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi her bir yaprağı tek tek saralım.(çok sıkı veya gevşek sarmayalım). Tencereye sardığımız sarmaları dizmeden önce dibine biraz yaprak dizelim. Üzerine sardığımız sarmaları dizelim.
Dolmaların üzerine ekşi olması için önceden kopardığımız yaprak saplarını ve limon dilimlerini yerleştirelim. Sarmaların üzerine bir tabak kapatalım ve 2 su bardağı kaynamış su ilave edelim. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısalım ve kısık ateşte sarmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra tencerenin kapağını açalım. Sarmalar ılındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirelim.
Son olarak sarmaları limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:50:17

Üzüm Yaprak Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Üzüm Yaprak Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017