Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Fakat bir geç dolapta beklemesi gerekir. Bir gece olmasa bile buna zamanınız yoksa en az dört beş saat beklemelidir. Öğlen gelecek bir misafir için sabah altı yedi gibi yapıp dolaba atarsanız öğlen misafirinize ikram edebilirsiniz. Uzun süre buzdolabında bekletilme amacı rahatlıkla sarılabilmesidir. El becerisi isteyen bir tatlıdır. Yapımından ziyade sarması daha zor gelir el alışkanlığı olmayan bayanlara. Saray sarması kakaolu, sade, muzlu, çilekli. Meyvelerle ya da çikolata sosları ile yapılır. İsteğe göre ceviz, fındık ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Hepsinde de tarif ortaktır. Tek fark içerisine sararken meyve ilave etmektir. Sarmadan önce bir iki dilim meyve konulur ve o şekilde sarılır. Tatlımız kalorisi diğer şerbetli tatlılara göre çok daha düşüktür. Bu nedenle diyet yapanlarda korkmadan bir dilim tüketebilirler. Bayramlarda genellikle ağır kadayıflar, baklavalar yapmak ya da almak yerine saray sarması yaparak hem farklılık yapmış olur hem de yemekler sonrası daha hafif bir tatlı yemiş olursunuz. Aynı zamanda ekonomik bir tatlıdır. Çok fazla masraf etmenize gerek kalmadan rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu güzel tatlımızın tarifine bakalım.

Saray sarması yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Bir paket krem şanti
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı dövülmüş ceviz
  • İsteğe göre süslemek için meyve
Saray sarması nasıl yapılır?

Saray sarması tatlımızın yapımı için bir litre süt tencereye alınır. Üzerine bir su bardağı un, bir su bardağı şeker ilave edilir ve iyice çırpılır. Ardından ocağa alınarak altı açılır. Sürekli olarak karıştırılarak kaynatılır. Karıştırmadığınızda hemen dibi tutar. Bu neden ile sürekli karıştırılmalıdır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve bir yemek kaşığı margarin ve bir paket vanilya tencereye eklenip iyice karıştırılır. Ardından mikser ile üç beş dakika çırpılır. Bir kenara alınır ve büyük boy bir fırın tepsisine bir su bardağı Hindistan cevizi serpiştirilir. Bunun nedeni sararken tepsiye yapışmasını önlemek. Hindistan cevizi serpilince yavaş yavaş tenceredeki tatlımız tepsiye dökülür ve her tarafına eşit yayılmasına dikkat edilir. Tatlı tepsi ile kenara alınır ve krem şantisi hazırlanır. Krem şantisini ister sade ister kakaolu ister meyveli kullanabilirsiniz. Krem şanti bir çay bardağı süt ile hazırlanır ve tatlı soğuyunca üzerine sürülür. Bir çay bardağı kırılmış dövülmüş ceviz üzerine serpilir. Ardından bir gece dolap da bekletilir. Servis edilirken ilk olarak ortadan ikiye kesilir ve sonra her bir parça iki parmak kalınlığında dilimlenir ve yavaşça dağılmamasına özen göstererek sarılır. İsteyenler bu aşamada her sarma dilimi üzerine istediği meyveden ince bir dilim koyarak o şekilde de sarabilir.

Afiyet olsun.

Saray Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Pişirme Önerileri

Sarma Pişirme Önerileri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri