Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma

Tavuk sarma, tavuk eti ile hazırlanan, çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan bir yemektir. Tavuk eti, özellikle mutfakta vazgeçilmez ve en fazla tüketilen beyaz etlerden biridir. Haftada en az iki ya da üç defa tüketilmesi önerilmektedir. Tavuk eti, ister kızartma, fırınlama, isterseniz de haşlama yöntemi ile pişirilebilir. Haşlanan tavuk suyuna yapılan çorbalar, hem lezzetli hem de besleyici olmaktadır. Kış aylarında çorba, en iyi ve bağırsaklar açısından en faydalı yemeklerden biridir. Özellikle yeni ek besine geçen bebekler için hazırlanan tavuk suyu çorbaları, hem besleyici hem de gelişimleri açısından büyük yarar sağlamaktadır. Sadece çocuklar değil, yetişkinler için de tavuk sarma beğenilerek tüketilen bir yemektir. Tavuk sarma, çalışan bireylerin de en kolay ve pratik olarak hazırladıkları yemeklerden biridir. Hazırlanması kadar pişmesi de kısa sürede olan bu yemeği, habersiz gelen misafirlerinize kısa sürede hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Tavuk Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü eti
  • 100 gram bezelye
  • 3 adet havuç
  • 2 adet ince kabak
  • 1 bardak su veya süt
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

İlk önce kabak ve havuçları küp şeklinde doğrayalım ve sebzeleri tavaya atıp tuz ekleyerek hafif soteleyelim. Beşamel sosu yapımı için başka bir tavanın içerisine tereyağını eritelim ve unu ekleyerek çok yakmadan kavuralım, daha sonra içine sütü ekleyip kaynatalım ve ılıması için bir kenara kaldıralım. Dövülerek hazırlanmış olan tavuk göğüs etlerini dört eşit parçaya bölelim, daha sonra böldüğümüz tavuk göğüslerinin içine önce beşamel sosu sürelim ardından soteleyerek hazırladığımız sebzelerden bir miktar ilave ederek rulo gibi saralım. Açılmaması için isterseniz ip ile ya da kürdan batırarak bağlayalım. Kızartmak için tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyerek tavuk sarmalarının üzerine tekrar karabiber ve tuz ilave ederek kızartalım.

Ekstra Bilgiler

Tavuk sarma yaparken, içerisine ekleyeceğiniz malzemeleri isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, mantar, ıspanak veya lor peyniri ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, tavuk sarmalarını fırında pişirerek daha hafif bir yemek elde edebilirsiniz. Fırında pişirirken, üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Tavuk sarma, yanına pilav veya makarna ile birlikte servis edildiğinde doyurucu bir ana yemek olacaktır. Sağlıklı ve lezzetli bir öğün için tavuk sarma ideal bir seçimdir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?