sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Patatesli Lahana Sarması

Patatesli lahana sarması, Erzurum yöresine ait bir dolma çeşididir. Patatesli lahana dolmasının oldukça kalın sarılması gerekir. Sarma farklı versiyonlarla hazırlanarak sofraları süsleyen mükemmel bir lezzettir. Lahana da Türk mutfaklarında özellikle kış mevsiminde hazırlanarak tüketilen bir sebzedir. Patatesli lahana sarmasını daha önce hiç duymamış ya da denememişseniz bu tarifi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Patatesli lahana sarma için gerekli malzemeler

  • Yeteri kadar lahana
  • 2 tane orta boy haşlanmış patates
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 şeker kaşığı biber salçası
  • Yeterince sıvıyağ
  • Tuz, nane, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Patatesli lahana sarma yapılışı

Uygun bir tavanın içine yeteri kadar sıvıyağ alınarak ısıtılır. Kuru soğanın kabukları soyulup ince ince doğranır. Doğranan kuru soğan sıvıyağa eklenir ve şeffaf bir hale gelene kadar kavrulur. Üzerine yıkanmış bulgur eklenip kavrulmaya devam edilir. 3-4 dakika kavrulduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekene kadar beklenir.

Patatesli Lahana Sarması

Suyunu çekip bulgurlar pişince ocaktan alınır. Haşlanmış patateslerin kabukları soyularak malzemelerin üzerine rendelenir. Biber salçası, karabiber, nane, kırmızı pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzeme el ile homojen bir şekilde karıştırtılarak iç harç hazır hale getirilir.

Lahana yapraklarına ayrılır. Büyükçe bir tencereye su alınarak kaynatılır. Kaynayan suya bir miktar tuz eklenerek yapraklarına ayrılmış lahanalar kaynar suda 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan lahana yaprakları kaynar sudan alınarak soğuk suyun içine atılır. Soğuk suda birkaç dakika bekletildikten sonra bir süzgece alınarak suyu süzdürülür.

Lahana düz bir zemine serilir ve hazırlanan iç harçtan yerleştirilerek kalın bir şekilde sarılır. Sarılan lahanalar fırına dayanıklı borcam bir tepsiye sıra sıra dizilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak sarılan lahanalar fırına verilir. Patatesli lahananın üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.

1 kase yoğurdun üzerine 2 diş sarımsak rendelenip, yeteri kadar tuz eklenip karıştırılır. Son olarak sos tavasına tereyağı alınıp kızdırılır. Kızgın yağa kırmızı pul biber eklenip ocaktan alınır. Pişen patatesli lahana fırından alınarak servis tabağına dizilir. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt ve son olarak tereyağlı sos gezdirilip servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:53:12

Patatesli Lahana Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Lahana Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017