sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka denemenizi öneririz. Kolay gelsin...

Sarma Tatlısı Malzemeler:
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 2 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 750 gram tereyağı
Şerbeti İçin Malzemeler:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5.6 damla limon suyu
Sarma Tatlısı Hazırlanışı:

Sarma tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencerenin içerisinde su ve şekeri karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra ocağın üzerine alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp en az yarım saat kıvam alması için kaynatıyoruz. İnmesine 15 dakika kala limon suyunu ilave ediyoruz. Şerbet yarım saat kaynadıktan sonra istenilen kıvama gelecektir.
Sarma Tatlısı

 

Tereyağını yağ tavasına atıp eritiyoruz. Hatta biraz kızartıyoruz. Daha sonra hamuru delmemesi için biraz soğumasını bekliyoruz. Baklava yufkasından bir yaprak alıp, her tarafını tereyağı sürüyoruz. Üzerine bol miktarda fıstık serpiştirip çok ince bir oklava ile fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Ardından hamuru iki tarafından tutarak tepsinin boyunda büzüyoruz. Fırın tepsisine yağlayıp kenarına yerleştiriyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi tamamen dolduruyoruz.

150 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.

Baklava el yakmayacak kadar soğuduktan sonra yine soğumaya yakın ılık şerbetini döküyoruz. Üzerine daha geniş bir tepsi örterek şerbetini tamamen çekmesini bekliyoruz. 3-4 saat sonra tatlı şerbeti çekmiş istenilen kıvama gelmiş olacaktır. Hazır olan tatlınızı üç parmak kalınlığında dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:46:25

Sarma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sarma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017