Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması

Pazı sarması, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Herkesin damak tadına göre farklılık gösterebilir. Yörelere göre yapılışı değişse de, harika lezzeti her zaman sabittir. Bu tarifte damak tadınıza uygun olarak bulgurlu, etli, etsiz veya sos eklemeden hazırlayabilirsiniz. Her durumda mükemmel bir lezzet elde edeceksiniz. Ayrıca, servis yaparken üzerine yoğurt ve sos ekleyebilirsiniz.

Pazı Sarması Malzemeleri

  • 35 adet pazı yaprağı
  • Sarmaları pişirmek için 2 bardak su
  • Pazı yapraklarını haşlamak için 4-5 bardak su
  • 2 adet limon suyu

Pazı Sarmasının İç Harcı İçin Malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 30 gram dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz

Pazı Sarması Sosu İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Pazı yapraklarının saplarını kesip bol su ile yıkayın. Tencereye su ekleyip kaynatın ve pazı yapraklarını içeriye atarak 1-2 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle çıkarın ve ılımaya bırakın. Diğer tarafta, iç harcı hazırlamak için pirinçleri iyice yıkayıp tencereye alın. Orta ateşte, tahta kaşık yardımıyla 1 dakika kadar karıştırın. Daha sonra üzerine sıvı yağı, domates salçasını ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika karıştırdıktan sonra doğranmış sarımsak, soğan, ceviz ve biberi ekleyin. 2 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra tencerenin altını kapatın. Sürekli karıştırmaya dikkat edin, aksi halde tencerenin dibine yapışabilir. Harcı soğumaya bırakın.

Pazı yaprakları büyükse ikiye bölün. Daha sonra yaprakların içine harcı koyup sarın. Tencerenin dibine yaprakların saplarını ve damarlarını koyun. Üzerine sardığınız pazı yapraklarını yuvarlak şeklide dizin. 2 bardak suyu pazı sarmasının üzerine dökün ve bir düz tabak koyun. Orta ateşte pişerken üzerine tuz ve limon suyunu ekleyip pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tencerenin altını kapatın.

Ayrı bir yerde dövülmüş sarımsak, yağ, limon, nar ekşisi, pul biber ve naneden oluşan sosu hazırlayın. Pazı sarmalarını servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosunu döküp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?