Pazı Sarması Pazı sarması, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Herkesin damak tadına göre farklılık gösterebilir. Yörelere göre yapılışı değişse de, harika lezzeti her zaman sabittir. Bu tarifte damak tadınıza uygun olarak bulgurlu, etli, etsiz veya sos eklemeden hazırlayabilirsiniz. Her durumda mükemmel bir lezzet elde edeceksiniz. Ayrıca, servis yaparken üzerine yoğurt ve sos ekleyebilirsiniz. Pazı Sarması Malzemeleri
Pazı Sarmasının İç Harcı İçin Malzemeler
Pazı Sarması Sosu İçin Malzemeler
Pazı Sarması Nasıl Yapılır? Pazı yapraklarının saplarını kesip bol su ile yıkayın. Tencereye su ekleyip kaynatın ve pazı yapraklarını içeriye atarak 1-2 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle çıkarın ve ılımaya bırakın. Diğer tarafta, iç harcı hazırlamak için pirinçleri iyice yıkayıp tencereye alın. Orta ateşte, tahta kaşık yardımıyla 1 dakika kadar karıştırın. Daha sonra üzerine sıvı yağı, domates salçasını ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika karıştırdıktan sonra doğranmış sarımsak, soğan, ceviz ve biberi ekleyin. 2 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra tencerenin altını kapatın. Sürekli karıştırmaya dikkat edin, aksi halde tencerenin dibine yapışabilir. Harcı soğumaya bırakın. Pazı yaprakları büyükse ikiye bölün. Daha sonra yaprakların içine harcı koyup sarın. Tencerenin dibine yaprakların saplarını ve damarlarını koyun. Üzerine sardığınız pazı yapraklarını yuvarlak şeklide dizin. 2 bardak suyu pazı sarmasının üzerine dökün ve bir düz tabak koyun. Orta ateşte pişerken üzerine tuz ve limon suyunu ekleyip pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. Ayrı bir yerde dövülmüş sarımsak, yağ, limon, nar ekşisi, pul biber ve naneden oluşan sosu hazırlayın. Pazı sarmalarını servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosunu döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |