sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kolay Yaprak Sarma

Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok severek tüketir. Yapımı biraz uğraştırıcı ve zaman isteyen yemeklerdendir. Ama kesinlikle harcanılan zamana değecek yemek çeşitlerindendir. Sarma piştikten sonra ağzınıza iki tane atınca tüm yorgunluğunuza değdiğini fark edeceksiniz. Fakat günümüzde artık bazı pratik araçların ortaya çıkması ile sarma sarma çok daha kolay bir hal alır. Yaprak sarma makinaları piyasa da bulunan on ile yirmi lira arasında fiyatlara sahip olan mutfak için gerekli ve pratik bir üründür. Sert plastik maddeden yapılan bu araç ile el ile sarmaya göre iki kat daha hızlı ve pratik bir şekilde sarma yapılabilir. Sarma yapımı için  kıymalı iç harç hazırlanır ve ister lahana ister üzüm yaprağı sarılabilir. Tabi bunlar ayrı tencerelerde pişirilmelidir aksi halde tatlar birbirine karışır. Bir kıymalı harç ile iki farklı sarma yapımı için tarife bakalım.

Kıymalı kolay sarma yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • İki su bardağı pirinç
  • İki su bardağı bulgur
  • Üç adet kuru soğan 
  • İki diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı salça
  • Üç çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Yarım kilo üzüm yaprağı
  • Bir küçük lahana
Kıymalı kolay sarma yapılışı, kıymalı sarmalarımızın yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlamamız gerekiyor. İç harcı için üç adet kuru soğan çok küçük bir şekilde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine iki çay bardağı sıvı yağ eklenir, ocağın altı açılır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kolay Yaprak Sarma

. İçerisine iki yemek kaşığı salça eklenir. Salça da kavrulunca kıyma ilave edilir ve kıyma kavrulurken pirinç ve bulgur yıkanarak tavaya ilave edilir. İki diş sarımsak ezilerek eklenir ardından baharatları ve tuzu eklenir ve iyice karıştırılır. Tüm malzeme karışınca iki su bardağı kadar su konulur ve beş dakika kadar daha iç harç pişirilir ve ocağın altı kapatılır ve tavanın da kapağı kapatılarak bir kenara alınır. Üzüm yaprağı taze kullanılacak ise kaynar su içerisinde on dakika bekletilir ve kullanıma hazırdır. Salamura kullanılacaksa yarım saat kadar bekletilmelidir ki tuzu çıksın. Üzüm yaprağı hazırlanınca sıra lahana da. Lahana ilk olarak bir kaç parçaya bölünür ardından katmanları tek tek ayrılır ve kaynar su da yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ardından sarma boyutuna göre kesilir. Lahana ve yapraklar hazır olunca iç harç ile doldurma zamanı. Lahana ayrı tencereye üzüm yaprağı ayrı tencereye sarılmalıdır. Sarmaya başlarken sarma makinası içerisine yaprak yerleştirilir ve içerisine bir tatlı kaşığı kadar iç harç konulur. Makinanın ileri doğru iten mekanizması ile itilerek sarma işlemi gerçekleşir. Tüm yapraklar tencerelere sarılır. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ bir tatlı kaşığı salça bir su bardağı su derin bir kap da çırpılır ve her iki tencereye eşit olarak eklenir. Üzerine kaynar su eklenir sarmaların hizasına kadar ve ocağa alınır her iki tencere de. Kısık ateş de pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık bir saat kadar pişirme işlemi sürer. Ara sıra kontrol ederek pişirmelisiniz. Pişince sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:49:11

Kolay Yaprak Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kolay Yaprak Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017