Kolay Yaprak Sarma

Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok severek tüketir. Yapımı biraz uğraştırıcı ve zaman isteyen yemeklerdendir. Ama kesinlikle harcanılan zamana değecek yemek çeşitlerindendir.
Sarma piştikten sonra ağzınıza iki tane atınca tüm yorgunluğunuza değdiğini fark edeceksiniz. Fakat günümüzde artık bazı pratik araçların ortaya çıkması ile sarma sarma çok daha kolay bir hal alır. Yaprak sarma makinaları piyasa da bulunan on ile yirmi lira arasında fiyatlara sahip olan mutfak için gerekli ve pratik bir üründür. Sert plastik maddeden yapılan bu araç ile el ile sarmaya göre iki kat daha hızlı ve pratik bir şekilde sarma yapılabilir. Sarma yapımı için kıymalı iç harç hazırlanır ve ister lahana ister üzüm yaprağı sarılabilir. Tabi bunlar ayrı tencerelerde pişirilmelidir aksi halde tatlar birbirine karışır. Bir kıymalı harç ile iki farklı sarma yapımı için tarife bakalım.

Kıymalı kolay sarma yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • İki su bardağı pirinç
  • İki su bardağı bulgur
  • Üç adet kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı salça
  • Üç çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Yarım kilo üzüm yaprağı
  • Bir küçük lahana
Kıymalı kolay sarma yapılışı, kıymalı sarmalarımızın yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlamamız gerekiyor.
İç harcı için üç adet kuru soğan çok küçük bir şekilde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine iki çay bardağı sıvı yağ eklenir, ocağın altı açılır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine iki yemek kaşığı salça eklenir. Salça da kavrulunca kıyma ilave edilir ve kıyma kavrulurken pirinç ve bulgur yıkanarak tavaya ilave edilir. İki diş sarımsak ezilerek eklenir ardından baharatları ve tuzu eklenir ve iyice karıştırılır. Tüm malzeme karışınca iki su bardağı kadar su konulur ve beş dakika kadar daha iç harç pişirilir ve ocağın altı kapatılır ve tavanın da kapağı kapatılarak bir kenara alınır. Üzüm yaprağı taze kullanılacak ise kaynar su içerisinde on dakika bekletilir ve kullanıma hazırdır. Salamura kullanılacaksa yarım saat kadar bekletilmelidir ki tuzu çıksın. Üzüm yaprağı hazırlanınca sıra lahana da. Lahana ilk olarak bir kaç parçaya bölünür ardından katmanları tek tek ayrılır ve kaynar su da yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ardından sarma boyutuna göre kesilir. Lahana ve yapraklar hazır olunca iç harç ile doldurma zamanı. Lahana ayrı tencereye üzüm yaprağı ayrı tencereye sarılmalıdır. Sarmaya başlarken sarma makinası içerisine yaprak yerleştirilir ve içerisine bir tatlı kaşığı kadar iç harç konulur. Makinanın ileri doğru iten mekanizması ile itilerek sarma işlemi gerçekleşir. Tüm yapraklar tencerelere sarılır. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ bir tatlı kaşığı salça bir su bardağı su derin bir kap da çırpılır ve her iki tencereye eşit olarak eklenir. Üzerine kaynar su eklenir sarmaların hizasına kadar ve ocağa alınır her iki tencere de. Kısık ateş de pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık bir saat kadar pişirme işlemi sürer. Ara sıra kontrol ederek pişirmelisiniz. Pişince sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Kolay Yaprak Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kolay Yaprak Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kereb...
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile her türlü damağa hitap eden bu yemek yurdumuzda en çok Edirne ve Trakya bölgesinde yapılmaktadır. Ku...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymal...
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak yada sert olduğu belli olur.Bulgurlu lahana sarması için gereken malzemeleri sıralayalımLahanaB...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma İçi
Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ya da özel günlerde garnitür olarak da kullanılabilir. Sarmanın sarma işlemi kadar güzel bir lezze...
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farklı bir seçenektir. Hafta sonu aileniz ile ya da önemli misafirleriniz ile beraber yemek daveti...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Sarma
Sarma, Türk Mutfağına ait en sevilen yemek türlerinin başında gelir. Etli ya da zeytinyağlı çeşitleri yapılır. Sarma malzemesi olarak asma yaprağı, kiraz yaprağı, pazı, lahana gibi farklı malzemeler kullanılabilir. Lahana ve asma yaprağı ile sarılan ...

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...

Saray Sarması

Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça...

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kereb...

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile her türlü damağa hitap eden bu yemek yurdumuzda en çok Edirne ve Trakya bölgesinde yapılmaktadır. Ku...

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer kaşar peyniri yemeyi sevmeyen aile üyeniz var ise, mutlaka kaşarlı tavuk sarmayı deneme...

Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma; akşam ne yapacağım niye kara kara düşünen ev hanımları hadi marifetlerimizi konuşturmaya var mısınız? Hazırlayın taze asma yapraklarını hep beraber bulgurlu yaprak sarması yapmaya ne dersiniz? Hadi malzemelere beraber ba...

Sultan Sarması

Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .K...

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu olan malzemelerden hazırlayın hepsi farklı bir damak tadı sunmaktadır. Çocuklar çoğun...

Muzlu Sarma Tarifi

Muzlu sarma tarifi, en çok severek tüketilen gıdalardan bir tanesi de muzdur. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilerek yenmektedir. Ayrıca muz ile yapılan her sütlü tatlı çok daha lezzetli olmaktadır. Haftada en az bir defa yetişkin...

Yufkalı Kadayıf Sarması

Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapac...

Fıstıklı Sarma

Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir....

Tavuk Fileto Sarma

Tavuk fileto sarma özellikle sebze yemeklerinden hoşlanmayan kişiler için hazırlanabilecek bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde hem tavuk eti hem de çeşitli sebzeler bulunan bu yemek aileniz için hazırladığınız besleyici sofralar...

Beşamel Soslu Tavuk Sarma

Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapında en yaygın olarak tüketilen gıdadır. Tavuğu haşlanmış, rosto, tavuk suyu çorba...

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mut...

Et Sarma

Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız....

Pazı Sarması

Pazı sarmasıPazı sarmasının, herkes tarafından bilindiğini düşünüyorum. Fakat her yörede, damak tadına göre gerek baharatlarında, gerekse sosunda bazı farklılıklar gösterebilir. Yapılışı yörelere göre ne ka...

Kara Lahana Sarması

Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. <...

Patatesli Lahana Sarması

Patatesli lahana sarması, Erzurum yöresine ait bir dolma çeşididir. Patatesli lahana dolmasının oldukça kalın sarılması gerekir. Sarma farklı versiyonlarla hazırlanarak sofraları süsleyen mükemmel bir lezzettir. Lahana da Türk mut...

Yaprak Sarma

Yaprak sarma, iç harç olarak bulgur, pirinç başta olmak üzere farklı malzemeler kullanılarak yapılan bir yemek çeşididir. Dut yaprağı, kiraz yaprağı ya da asma yaprağı ile sarılarak hazırlanabilir. Kökeni Osmanlı Mutfağına dayanan...

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfak hanımları yemeğini farklı kültürlerle yapmakta, her ev kadını yemeğini yaparken d...

Bulgurlu Pazı Sarması

Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine ai...

Etli Pazı Sarması

Etli pazı sarması, Sarma Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Türkiye de her yörenin kendine özgü bir sarma çeşitti bulunmaktadır. Örneğin yaprak sarması egede zeytin yağlı yapılırken doğu bölgelerinde daha çok etli yapılmaktadır. İç An...

Pastırmalı Tavuk Sarma

Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde ...

Kadayıf Sarması

Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramlar...

 

Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Pirinçli Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Krepli Tavuk Sarma
Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Sultan Sarması
Etli Krep Sarma
Saray Sarması
Muzlu Sarma Tarifi
Yufkalı Kadayıf Sarması
Fıstıklı Sarma
Sarma Pişirme
Tavuk Fileto Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Sarma Tatlısı
Et Sarma
Pazı Sarması
Popüler İçerik
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Bulgurlu Yaprak Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma; akşam ne yapacağım niye kara kara düşünen ev hanımları hadi marifetlerimizi konuşturmaya var mısınız? Hazırlayın taze asma yapr...
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması...
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Muzlu Sarma Tarifi
Muzlu sarma tarifi, en çok severek tüketilen gıdalardan bir tanesi de muzdur. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilerek yenmektedir. Ayrıca ...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018