Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı yaprak sarması, Amasya yöresine ait özgün bir lezzettir. Bu yemek, geleneksel yaprak sarmayı sevenler için harika bir alternatif sunar. Aynı zamanda vejetaryenler için de ideal bir tercih olup, oldukça besleyici ve zahmetlidir. Baklalı yaprak sarmasında kullanılan baklaları önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayarak, ihtiyaç duyduğunuzda çözündürerek kullanmanız hem işinizi kolaylaştırır hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Baklalı Yaprak Sarması Malzemeleri

  • Asma yaprağı
  • 500 gram dana kaburga
  • 3 adet kuru soğan (küçük küçük doğranmış)
  • 1 büyük kase kuru bakla
  • 1 büyük kase çekilmiş kırık yarma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates (küçük küçük doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (ince ince doğranmış)
  • 4 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Baklalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru baklaları bir gece önceden suda bekletiyoruz. Baklaların kabuklarının soyulabilmesi için yeterince ıslanması gerekmektedir. Kabukları yumuşadığında ortadan ikiye kesip kabuklarını soyuyoruz. Her yarım baklayı da ikiye ayırarak bir bakla tanesinden dört parça elde ediyoruz. Bu işlemi tüm baklalar için tekrarlayıp yıkıyoruz. Eğer bu işlemle uğraşmak istemezseniz, önceden hazırlayıp derin dondurucuda beklettiğiniz baklaları da kullanabilirsiniz.

Diğer tarafta tüm iç malzemeyi geniş bir kapta karıştırıyoruz. Eğer yapraklar çok tuzlu ise iç harca tuz koymayabilirsiniz. Yaprakları sarmaya başlamadan önce, baklalı yaprak sarmamızı pişireceğimiz tencerenin dibine dana kaburgayı yerleştiriyoruz. Bu işlem, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yaprakları sarmaya başlamak için avucumuza alıyoruz ve ortasına bir miktar iç harçtan koyarak bohça şeklinde sarıyoruz. Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayıp tencereye diziyoruz. Sarmaların üst seviyesine kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Ara sıra kontrol ederek kısık ateşte güzelce pişiriyoruz. Pişen baklalı yaprak sarmalarını sıcak sıcak servis tabağına alıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Güncel

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri