Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma tercih etmeyenlerin de keyifle tüketeceği bu yemek oldukça besleyicidir ve bir o kadar da zahmetlidir. Baklalı yaprak sarmasında kullanılacak baklaları boş vaktinizde hazırlayıp derin dondurucuda saklar ve ihtiyacınız olduğunda çözdürerek kullanırsanız hem işinizi kolaylaştırmış hem de zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Baklalı Yaprak Sarması Malzemeleri
  • Asma yaprağı
  • Dana kaburga
  • 3 adet küp-küp doğranmış kuru soğan
  • 1 büyük kâse kuru bakla
  • 1 büyük kâse çekilmiş kırık yarma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük küçük doğranmış domates
  • 1 adet ince ince doğranmış yeşil biber
  • 4 adet yeşil soğan
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Baklalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru baklaları 1 gün önceden suda bekletiyoruz. Baklaların soyulabilmesi için yeterince ıslanmaları gerekmektedir. Kabukları yumuşadığı zaman ortadan bıçakla ikiye kesip kabuklarını soyuyoruz. Her yarım baklayı da 2'ye ayırarak 1 bakla tanesinden 4 parça elde ediyoruz. Bu şekilde tüm baklalaı ayıklayıp kesiyoruz ve tekrar yıkıyoruz. Bu işlemle uğraşmak istemezseniz önceden hazırlayıp derin dondurucuda beklettiğiniz baklaları da kullanabilirsiniz. Diğer tarafta tüm iç malzemeyi genişçe bir kapta karıştırıyoruz. Eğer yapraklar çok tuzlu ise iç harca tuz koymayabilirsiniz. Yaprakları sarmaya başlamadan önce baklalı yaprak sarmamızı pişireceğimiz tencerenin dibine dana kaburgayı yerleştiriyoruz. Bu işlem sarmamızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Yaprakları sarmaya başlamak için avucumuzun içine alıyoruz ve ortasına bir miktar iç harçtan koyuyoruz ve bohça şekli vererek sarıyoruz. Tüm yapraklara aynı işlemi yapıyoruz ve tencereye diziyoruz. Sarmaların üst seviyesine kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Ara sıra kontrol ederek kısık ateşte güzelce pişiriyoruz. Pişen baklalı yaprak sarmaları sıcak sıcak servis tabağına alıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Baklalı Yaprak Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Pişirme Önerileri

Sarma Pişirme Önerileri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri