Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Sarma Tarifi

Patlıcan Sarma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram dana kıyma (isteğe göre bu miktar artırılabilir)
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım kilo patlıcan
  • Bayat ekmek içi
  • Maydanoz
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 veya 4 adet tatlı yeşil biber
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • Domates salçası
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?

Köfteyi hazırlamak için öncelikle kıymayı derin bir kabın içine alın. Üzerine soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyarak ekleyin, karabiber, tuz ve kimyonu da ekleyerek kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra köfteyi yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan köfte harcından bir miktar alarak köfteleri şekillendirin ve tavaya sıvı yağ ekleyerek hafifçe kızartın. Çok fazla kızartmamak için özen gösterin ve daha sonra kızartılan köfteleri fazla yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine alın.

Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Patlıcanları da sıvı yağın içinde kızarttıktan sonra fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine koyun. Patlıcanlar yağını süzerek hafif soğuduktan sonra arasına kızarttığınız köfteleri koyarak sarın. Patlıcanların açılmasını engellemek için kürdan batırın ve kürdanın üzerine dilimlediğiniz domates ve biberi yerleştirin. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını fırın tepsisine dizin. Sulandırılmış salçayı patlıcanların üzerinden gezdirin. Fırını 180 dereceye ısıttıktan sonra yemeği pişmesi için fırına koyun. Fırının pişirme süreleri değişiklik gösterebilir, bu yüzden yaklaşık yarım saat veya kırk beş dakika pişirin.

Patlıcan sarması servise hazır hale geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Patlıcanın asitli yapısı bazı kişilerde mide yanmasına sebep olabilir. Bu durumu önlemek için patlıcanları dilimledikten sonra tuzlu suda bekletebilirsiniz. Bu yöntem patlıcanın acısını alacak ve mide yanmasını engelleyecektir.

Patlıcan sarmasını daha da lezzetli hale getirmek için içerisine farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, kimyonun yanı sıra kekik veya pul biber de kullanabilirsiniz.

Çocukların patlıcanın tadından pek hoşlanmaması durumunda, köfte harcına rendelenmiş havuç veya patates ekleyerek daha yumuşak ve tatlı bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu sayede çocuklar da patlıcan sarmasını severek tüketeceklerdir.

Patlıcan sarması, özellikle özel günlerde misafirlere sunulabilecek mükemmel bir yemektir. Görsel olarak da oldukça şık ve lezzetli olan bu yemek, sofralarınıza renk katacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri