Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan sarma tarifi, mevsiminde en fazla tüketilmesi gereken sebzelerden birisidir. Genellikle patlıcan asitli olduğu için tüketen kişinin midesinde biraz yanma yapabilir. Ancak küçük püf noktalar sayesinde bu etken ortadan kaldırılarak çok lezzetli patlıcan sarma ve yemeğini yapabilirsiniz. Çocuklar patlıcanın tadından pek hoşlanmazlar, ancak içine kıyma ile köfte hazırlayarak yapacağınız patlıcan sarmayı bayılarak yiyeceklerdir. Ayrıca önemli günlerde misafirlerinize de ikram edebileceğiniz mükemmel bir yemektir.

Patlıcan sarma tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 250 gram dana kıyma, (İsteğe göre bu miktar arttırılabilir),
  • 1 adet orta boy soğan,
  • Yarım kilo patlıcan,
  • Bayat ekmek içi,
  • Maydanoz,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 3 ya da 4 adet tatlı yeşil biber,
  • Tuz, kimyon karabiber,
  • Domates salçası,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
Patlıcan sarma nasıl yapılır?

Öncelikle köfteyi hazırlamak için, kıymayı derin bir kabın içerisine alalım. Daha sonra üzerine soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyarak ekleyelim, karabiberi, tuzunu ve kimyonu da ekleyerek kıvamı gelene kadar köfteyi yoğurarak hazırlayalım. Köfteyi yoğurduktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan köfte harcından bir miktar alarak hazırladığınız köfteleri tavanın içine sıvı yağ ekleyerek hafifçe kızartalım. Çok fazla kızartmamak için özen gösterin, daha sonra kızartılan köfteleri peçetenin üzerine alalım fazla yapını süzmesi için. Köfteler hazırlandıktan sonra patlıcanlar alacalı olacak şekilde soyalım. Çok ince değil orta kalınlıkta dilimleyin. Patlıcanları da sıvı yağın içerisinde kızarttıktan sonra fazla yağını alması için peçetenin üzerine koyalım. Patlıcanlar yağını süzerek hafif soğuduktan sonra arasına kızarttığınız köfteleri koyarak saralım. Patlıcanların açılmasını engellemek için kürdan batıralım, kürdanın üzerine de dilimlediğiniz domates ve biberi batıralım. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını fırın tepsisine dizelim. Sulandırılan salçayı patlıcanların üzerinden gezdirelim. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra yemeğimizi pişmesi için koyalım. Fırının pişirme süreleri değiştiği için yaklaşık yarım saat ya da kırk beş dakika pişirelim. Pişirdiğiniz Patlıcan sarması servise hazır.

Afiyet olsun.

Patlıcan Sarma Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Fileto Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kıymalı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri