Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yalancı Yaprak Sarması

Yalancı Yaprak Sarması

Yalancı Yaprak Sarması, diğer adıyla zeytinyağlı yaprak sarması Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında büyük küçük demeden herkes tarafından sevilerek tüketilen bir sarma çeşidi olan yalancı yaprak sarması arkadaş toplantılarında garnitür, ana yemek önce ara soğuk olarak hazırlanabilir. Yalancı yaprak sarması tarifimize birlikte göz atalım.

Yalancı Yaprak Sarması İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilo taze veya salamura asma yaprağı
  • 4-5 baş kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Yeteri kadar tuz

Yalancı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?


Yalancı yaprak sarması hazırlığımıza ilk olarak şayet yaprağımız taze ise sıcak suyun içinde haşlayalım. Ancak salamura yaprak kullanacaksak birkaç saat önceden sıcak suyun içine alarak beklemeye bırakalım. Ardından yapraklarımız hazır hale geldikten sonra yaprakların saplarını tek tek temizledikten sonra yaprakları üst üste düzgün bir şekilde yerleştirerek sarmaya hazır hale getirerek yalancı sarmamızın iç harcını hazırlamaya başlayalım. İç harcımız için önce kuru soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ince ince yemeklik doğrayalım. Uygun bir tavaya zeytinyağını ilave edip ocağa alarak yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine dolmalık fıstıkları da ekleyerek birkaç dakika kadar kavurduktan sonra önceden yıkanarak süzülmüş pirinci soğanların üzerine ekleyerek 3-4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim. Ardından sırasıyla pirinçlerin üzerine önceden ıslatılarak kabarmış kuş üzümü tüm baharatlar, kıyılmış maydanoz, dereotu, limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra yarım su bardağı kaynar su ekleyerek kısık ateş üzerinde pirinçler suyu çekinceye kadar pişirerek iç harcımızı ocaktan alarak demlenmesi ve soğuması için bekletelim.

Artık yalancı yaprak sarmamızı sarmaya başlayabiliriz. Yaprakları saracağımız tencerenin tabanına önceden temizlenen yaprak saplarını döşedikten sonra yaprakları tek tek düz bir zeminin üzerine veya avuç içimize açarak yerleştirelim ve bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yaprağın geniş kısmına koyarak düzgün bir şekilde yaydıktan sonra ince olacak şekilde sigara böreği sarar gibi sararak tencereye yerleştirelim. Tüm yapraklar ve iç harç bitene kadar aynı şekilde yaprakları sararak tencereyi dolduralım. Daha sonra tencerenin üzerine 1 kahve fincanı kadar zeytinyağını gezdirerek dökelim. Ardından 1 adet limonu dilimler şeklinde kestikten sonra sarmaların üzerine yerleştirip üzerine 1,5 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim. Yalancı yaprak sarmamızı ocağa koyarken sarmaların dağılmaması için üzerine düz bir yemek tabağı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım. Sarmalar önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yarım saat kadar sarmalar pişinceye kadar pişirerek ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Arzuya göre limon dilimleri ile maydanoz yaprakları serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 20.01.2024 05:49:44
Yalancı Yaprak Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yalancı Yaprak Sarması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Yalancı Yaprak Sarması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ka...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavan...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da hem de etli, kıymalı...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 't...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepi...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024