Mercimekli Yaprak Sarma

Mercimekli Yaprak Sarma

Mercimekli yaprak sarma, diğer yaprak sarmalarına göre çok fazla bilinmeyen bir yemek çeşididir. En az diğer yaprak sarmaları kadar lezzetli olan bu yaprak sarması, çok yaygın olarak yapılmamaktadır. Çünkü insanlar daha çok sade yaprak sarmasını severler. Özellikle yapılan zeytinyağlı yaprak sarmaları insanlara, mercimekli yaprak sarmasından daha fazla hitap eder.
Fakat mercimeği seve kişilerin kesinlikle mercimekli yaprak sarmasını tüketmeleri gerekir. Çünkü iç harcı içerisinde yeşil mercimek kullanılan bu yemek, oldukça lezzetli bir hal alır. Mercimekli yaprak sarması içerisinde kullanılan malzemeler çok çeşitlidir. Çok farklı çeşitlerde malzeme kullanılan bu yemeğin bir de yapılış şekli vardır. Yapılış aşamasında kişilerin el becerisi ile direk olarak alakalı olan bu yemeği herkes yapamaz. Yani mercimekli yaprak sarmasını ilk kez yapıyorsanız mutlaka yanınızda sarma yapmasını bilen bir kişinin olması gerekecektir. Çünkü sarılan yapraklar genellikle yanlış sarıldığı için yapılan bu yemek pişerken ya da piştikten sonra kişiye sorun olarak geri dönmektedir. Eğer sizlerde normal yaprak sarmasından farklı olarak mercimekli yaprak sarması yapmak istiyorsanız birazdan bahsedeceğimiz tüm malzemeleri eksiksiz olarak hazırlayın ve bu sarmanın yapılışına geçin.

Malzemeler:
  • 300 gram kadar asma yaprağı,
  • Bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
  • Üç adet kuru soğan,
  • Bir çay bardağı zeytinyağı,
  • Bi
    r su bardağı ince bulgur,
  • Bir tutam kuru nane, karabiber ve kırmızı pul biber,
  • Bir çay bardağı sıcak su,
  • Bir tatlı kaşığı nar ekşisi,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz,
  • Bir miktar tuz,
Sos malzemeleri
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası,
  • Bir bardak su,
  • Bir adet kuru soğan ve bir miktar tuz
Yapılışı:
Öncelikle tüm malzemeleri tezgah üzerinde hazır olarak bulunduralım. Daha sonra temiz bir şekilde yıkadığımız soğanları ister rendeleyelim, ister ince ince bıçak yardımı ile doğrayalım. Soğanları daha çok bıçak ile kıymanız önerilir. Bu şekilde suyunu kaybetmemiş olacaktır. Bu sırada bir tencere içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar zeytinyağı ekleyerek üzerine yemeklik şekilde doğranmış soğanları ilave edelim. Zeytinyağı içerisinde bir süre soğanları kavurun ve sonraki aşamaya geçin.

Zeytin yağı içerisinde kavrulan soğanların içerisine tüm biber salçasını ve domates salçasını ilave edelim ve bol bol karıştırarak kavurma işlemine devam edin. Kavrulma işlemi devam ederken bu malzemeler içerisinde bulgurun tümünü ve elimizde bulunan yeşil mercimeği ilave ederek bol bol karıştırarak pişirmeye devam edin. Kısa bir süre bu şekilde pişirilen malzemelerin üzerine bir bardak sıcak suyu ekleyerek bu malzemelerin eklediğimiz suyu çekmesini sağlayalım.

Suyunu çeken malzemelerin üzerine nar ekşisini, pul biberi, kıyılmış maydanozu, tuzu ve son olarak kuru naneyi de ekleyerek tekrar karıştırın. Bu şekilde iç harç hazırdır. İç harcı, bir yaprağın içerisine bir tatlı kaşığı olacak şekilde ilave ederek ince ince sararak sarmaları yapalım. Tüm harç bitene kadar yaprak sarma işlemine devam edin.

Artık mercimekli yaprak sarma hazır. Şimdi bu yemeğin sosunu yapmak için bir adet kuru soğanı ince ince soyalım. Tava içerisine zeytinyağı ile birlikte kavuralım ve biber salçasını kavrulan soğanın içerisine ekleyelim. Bolca karıştırarak sıcak su ile tuzu atalım. Bu sosu tüm sarmaların üzerine gezdirin. Son olarak sarmaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyerek bir tabak ile sarmaların üzerini kapatın. Bu şekilde yemeğinizi orta ateşte pişirmeye devam edin.

Mercimekli Yaprak Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Mercimekli Yaprak Sarma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine aittir ve yemekleri...
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok sever...
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. Kara La...
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanı...
Saray Sarması
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça...
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ist...
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen çok be...
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzemeler 1 Büyük tavuk göğsüKürdan1 adet büyü...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka de...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Kalori
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, kalori değer...
Sultan Sarması
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .Kakaolu ...
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile her türlü damağa hitap eden bu yemek yurdumuzda en çok Edirne ve T...
Sarma Börek
Sarma Börek
Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez böreklerinden olarak asırlardır sofraları süslemeye devam etmektedir. Bayanların...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapac...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir....
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolmalar ise lahana ve üzüm yaprağı ile yapılandır. Kıymalı, zeytin yağlı, sade bulgur ve pirinçli...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten so...
Kadayıf Sarması
Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramlar...
Et Sarma
Et Sarma
Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız....
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine ai...
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemekle...
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. <...
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde ...
Saray Sarması
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı ...
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir.
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen...
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzeme...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mut...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığ...
Sarma Kalori
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, ...
Sultan Sarması
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .K...

 

Etli Sarma
Kıymalı Sarma
Sarma Nasıl Pişirilir
Garnitürlü Tavuk Sarma
Sarma İçi
Etli Krep Sarma
Yaprak Sarması Kalori
Krepli Tavuk Sarma
Patatesli Lahana Sarması
Ciğer Sarma Tarifi
Sarma Börek
Yufkalı Kadayıf Sarması
Fıstıklı Sarma
Sarma Dolma
Üzüm Yaprak Sarması
Kadayıf Sarması
Et Sarma
Bulgurlu Pazı Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Kara Lahana Sarması
Pastırmalı Tavuk Sarma
Saray Sarması
Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Popüler İçerik
Sarma Börek
Sarma Börek
Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez ...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, ...
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolma...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerek...
Kadayıf Sarması
Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken sayma...
Et Sarma
Et Sarma
Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018