Düdüklüde Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Düdüklüde Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklü tencerede yaprak sarması, birçok kişinin severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek, etli veya zeytinyağlı olarak yapılabilmektedir. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Sarmada kullanılacak olan pirinci ılık suda bekletirseniz sarmanız daha çabuk pişecektir. Yumuşak sarmaları sevenler, düdüklü tencerede pişirmelidir. Daha lezzetli olmasını istiyorsanız doğrama yöntemi ile bol soğan kullanmalısınız. Sarmaları tencereye dikine doğru dizerseniz hepsi eşit zamanda pişer. Sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirirseniz daha güzel görünecektir. Pişirdiğiniz sarmaları soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın. Böylece parlak görünecektir.

Düdüklüde Yaprak Sarması Malzemeleri
  • 100 gram kıyma
  • 300 gram salamura yaprak
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Taze nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Düdüklüde Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak salamura yaprakları önceden soğuk suda bekletip, tuzunun çıkmasını sağlıyoruz. Yapraklar sert ise sonrasında sıcak suda yumuşatın. Ardından bulguru ve pirinci yıkayın ve bir kabın içine koyun. Üzerine kıymayı ilave edin. Sonrasında soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın, domatesleri de rendeleyip pirincin içine ilave edin. Daha sonra nane ve maydanozu doğrayıp içerisine ekliyoruz. Son olarak biber salçasını, karabiberi, pul biberi, sumak ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Yaprağın tuzuna göre tuz ekleyin. Elimize aldığımız yaprağın parlak kısmı altta olacak şekilde seriyoruz. İç harcından bir kaşık alıp, yaprağın sap kısmına yakın koyuyoruz. Ardından yaprağın iki kenarını içe doğru katlayıp sapından ucuna doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra yapraklardan 10-15 tanesini iple bağlıyor ve düdüklü tencereye dik bir şekilde koyuyoruz. Bu şekilde düdüklüde yaprak sarmasının dağılmasını önlemiş oluyoruz. Yaprakların üzerine sumak ve salçayı sıcak suyla karıştırıp, sarmaların üzerine çıkacak kadar döküyoruz. Sarmalar kaynadıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra iplerini kesip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Güncel

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri