Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde birçok sağlık sorunlarında bulgur daha çok tüketilerek hem kilo hem tansiyonu dengelemiş olursunuz. Zeytinyağlı pazı sarması kalorisi yüksek olan bir yemektir. Yanında ekmek yenmemeli, çok severek tüketeceğimiz yemekleri çok abartılmamalıdır. Zahmetli bir yemek olan zeytinyağlı pazı sarmasının muhteşem kokularıyla masalarda yerini alarak sevdiklerinizle paylaşmaya değerdir.

Geleneksel Türk mutfaklarında bol taze tam kış mevsiminde günlük taze pazarlarda bulunması mümkündür. Pazı ıspanakgiller grubundan olan yeşil bir bitki sebzesidir. Zeytinyağlı yapılması durumunda sindirimi kolay olur. İçinde bulunan bol miktardaki vitaminler sayesinde vücudumuza faydalarını gösterir. Pazı A- C- K- vitamin gruplarını taşıyan pazı iştah açma özelliğine sahiptir. Pazı bitkisi hem bitki olarak faydalanılan hem yemek olarak tüketilen mucizevi bir bitkidir. Sağlık açısından saç dökülmesi, yanık, apse gibi hastalıklarda kullanılması mümkün olan bitkidir. Ayrıca zeytinyağlı pazı sarması dışında salatası yapılabilir. Böylece bol vitamin alınabilir.

Zeytinyağlı pazı sarması için gerekli malzemeler
  • 2 bağ pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı, tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon
Zeytinyağlı pazı sarması nasıl yapılır?

Pazılar güzelce yıkanarak ayıklanır, bir tencerede kaynayan suyla çok kısa süre haşlanır. Süresi 3-5 dakikayı geçmemelidir. Geniş bir kap içine sıvı yağ, salça eritilerek biraz kavrulmaya bırakılır. Kavurduğunuz malzemeler üzerine pirinç ve bulguru yıkayıp koyalım. Üzerine soğan, sarımsak, maydanozu ve domatesleri ince doğrayıp bir ateşte harmanlayın, baharatları eklenerek 10 dakika kadar ateşte kavrularak küp şekeri de ilave edin sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğutulan zeytinyağlı pazı sarmasına limon sıkılarak sarmaya hazır olan iç harcınızı haşladığınız pazıları tek, tek sarmaya başlayınız. Sarılan pazılar tencereye sık olacak şekilde dizilmelidir. Sarma işlemi pazı yaprakları bitene kadar devam edilir. Tencereye yerleşen zeytinyağlı pazı sarması üzerine bir bardak su ilave edilerek orta derece ateşle 25 dakika pişmeye bırakılır. Tercih edilirse üzerine sos koyarsınız istemezseniz mis kokan zeytinyağlı pazı sarmanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pazı Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Güncel

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri