Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değişik bir hale getirmekle birlikte çok sulu bir pazı sarması yerine daha kıvamlı bir pazı sarması da hazırlayabilirsiniz. Bu bakımdan daha önce hiç denemediyseniz bu tarifi denemenizin sizin için çok doğru bir karar olduğunu görebilirsiniz.

Fırında Pazı Sarması Malzemeleri
  • 1 demet pazı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Fırında Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak pazı sarmamız için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. İç harcımız için havucumuzu ve soğanımızı soyduktan sonra rendeleyerek sıvı yağ ya da zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırıyoruz ve içerisine 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar iç harcımızı pişiriyoruz. Ocaktan tenceremizi aldıktan sonra ise iyice kıydığımız maydanozu da ekliyoruz. Dilerseniz taze dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz. İç harcımız hazırlandıktan sonra pazı yapraklarını hazırlayıp iç harcımızla doldurma işine geçiyoruz.

Fırında pazı sarması için pazı yapraklarımızı kaynar suyun içine batırıp çıkararak soğuk suya atıyoruz. Böyle şokladığımız yaprakların suyu süzüldükten sonra ise kalın yapraklarını kesiyoruz. Daha sonra pazı yapraklarımızın ikisini üst üste koyup dikdörtgen şekli almasını sağlıyoruz. Yaprakların üzerine de önce hazırladığımız iç harcımızdan sonra da rendelenmiş kaşardan ekleyerek rulo şeklinde sarıyoruz. Alümünyum folyoyla sardığımız ruloları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm malzemelere bu işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pazı sarmalarımızı pişiriyoruz. Pişen sarmaları biraz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Fırında Pazı Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Güncel

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri