Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile damaklarda unutulmaz tatlar bırakan olağanüstü bir yemektir. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz mükemmel bir ana yemek olarak öne çıkar. Özel davet sofralarının aranan lezzetlerinden biri olan fırında kaşarlı tavuk sarma, sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda görselliği ile de göz doldurur ve iştahınızı kabartır. İçine konulan kaşar peyniri ile daha da lezzetli hale gelen bu yemeği denemediyseniz, mükemmel bir lezzetten mahrum kalmışsınız demektir. Bu yüzden vereceğim yemek tarifini mutlaka not alıp denemenizi öneririm. Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır? Öncelikle kaşarlı tavuk sarma için marketten aldığımız tavuk göğüslerini güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız tavuk göğüslerini bir süzgeç içine alarak 10 dakika kadar süzülmesi için bekliyoruz. Suyu süzülen tavuk göğüslerini tuz ve karabiber ile iyice harmanlayalım. Baharat ve tuz ile harmanlanan tavuk göğsünden bir tanesini düz bir tepsi veya servis tabağına alıp içerisine 1 adet kaşar peyniri ve 1 adet jambon koyarak rulo şeklinde saralım. Rulo şeklinde sardığımız tavuk göğsünün uçlarına açılmaması için birer tane kürdan batıralım. Diğer tavuk göğüslerini de aynı şekilde sararak kürdan ile sabitleyip bir kenara alalım. 1 yumurtayı genişçe bir kaba kırıp iyice çırpalım. Hazırladığımız tavuk sarmaları önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak da galeta ununa iyice bulayarak önceden yağladığımız borcama dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirerek 180 derecede önceden ısıttığımız fırına koyalım. Fırında nar gibi kızaran kaşarlı tavuk sarma yemeğimizi artık fırından alarak sıcak sıcak servis edebiliriz. Ekstra Bilgi Bu yemeğin yanına fırında kaşarlı mantar harika bir uyum sağlar. Zaten ayrıca pişirmenize de gerek yok; sığabilecek durumda ise hazırladığınız fırında kaşarlı tavuk sarma yanında, aynı borcamda da pişirebilirsiniz. Ayrıca, bu yemeği taze bir yeşil salata ile servis ederek sofranızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Akansel
23 Temmuz 2024 SalıBu yemek tarifini denemek istiyorum ama tavuk göğsünü nasıl ince dilimlemeliyim? Ayrıca, kürdan kullanmak zorunda mıyım yoksa başka bir yöntemle de sabitleyebilir miyim?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Akansel,
Tavuk göğsünü ince dilimlemek için öncelikle tavuğun hafifçe donmuş olmasını sağlayabilirsin. Bu, dilimleme işlemini daha kolay hale getirecektir. Keskin bir bıçak kullanarak tavuk göğsünü yatay bir şekilde dikkatlice dilimleyebilirsin. İnce dilimler elde etmek için bıçağı yavaşça ve sabit bir şekilde hareket ettirmeye özen göster.
Kürdan kullanmak zorunda değilsin. Bunun yerine, mutfak ipi kullanarak da tavuğu sabitleyebilirsin. İp ile tavuğu sıkıca bağlayarak malzemelerin dağılmasını önleyebilirsin. Afiyet olsun!