Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tavuk, çeşitli şekillerde tüketilen ve dünya çapında en yaygın olarak tüketilen besin maddelerinden biridir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime uygun olan tavuk, haşlanmış, rosto, tavuk suyu çorba ve tavuk göğsü gibi birçok şekilde tüketilebilir. Beşamel soslu tavuk sarma ise hem kolay hazırlanan hem de lezzetli bir yemektir. Beşamel soslu tavuk sarma, hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği, sunumu şık bir yemektir. İçerisine ekleyeceğiniz diğer malzemelerle hem daha sağlıklı hem de damak tadınıza daha uygun hale gelecektir. Beşamel soslu tavuk sarma, çocukların da eğlenerek yediği dikkat çekici bir yemektir. Beşamel Soslu Tavuk Sarma Malzemeleri Terbiyesi İçin
İç Harç İçin
Beşamel Sos İçin
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Üzeri İçin
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Nasıl Yapılır? İlk olarak, tavuk filetolar tek tek streç filmin arasına yerleştirilir. Tavuklar bir et dövme demiri ile dövülür. Dikkat edilmesi gereken şey, filetoların fazla ince olmamasıdır. Geniş bir kabın içine terbiye malzemeleri teker teker eklenip tavuklar harmanlanır ve 1 saat boyunca bu karışımda dinlendirilir. Beşamel soslu tavuk sarmaların iç malzemelerini hazırlamak için geniş bir tavaya yağ ve küçük doğranmış soğanlar alınır. Ardından küçük doğranmış havuç, patates, mantar ve bezelye eklenir. İç malzemeler sotelenir ve soğumaya bırakılır. Geniş bir servis tabağı üzerine bir tavuk fileto alınır, uç tarafına iç malzeme konulur ve üzerine kaşar eklenir. Tavuklar sarılır. Bütün tavuklar için bu işlem uygulanır ve fırın kabına alınır. Beşamel sosu hazırlamak için önce tereyağı eritilir, un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından süt eklenir ve çırpıcı ile karışım kaynatılır. Kaynayan karışım ılındıktan sonra tavuk sarmaların üzerine dökülür ve fırına verilir. 200 derece fırında pişirilen beşamel soslu tavuk sarma, üzerine kaşar rendesi eklenerek tekrar fırınlanır. Kaşarlar kızarınca servis tabağına alınır ve servis edilir. Afiyet olsun. |
Aycihan
13 Temmuz 2024 CumartesiBu beşamel soslu tavuk sarmayı yaparken tavuk filetolarının fazla ince olmaması gerektiğini söylemişsiniz. Peki, filetoların kalınlığı ne kadar olmalı? Ayrıca, unun kokusu çıkana kadar kavrulması gerektiğini belirtmişsiniz; bu yaklaşık olarak ne kadar sürer?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiAycihan, tavuk filetolarının kalınlığı yaklaşık olarak 1-1.5 cm olmalıdır. Bu kalınlıkta filetolar, hem dolgu malzemesi ve beşamel sosla iyi bir şekilde uyum sağlar, hem de pişerken fazla kurumaz. Unun kokusu çıkınca kadar kavrulması ise genellikle 2-3 dakika sürer. Bu sürede unu kısık ateşte, renk değiştirmesine izin vermeden sürekli karıştırarak kavurmalısın. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun!