Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Yaprak sarma eğer zeytinyağlı iç harçtan yapılıyorsa incecik sarmak gerekir. Kıymalı iç harçtan sarılan yaprağın daha kalın olması gerekir.

Yaprağın sarılışı ya da pişme aşaması kadar kullanılan malzemenin kalitesi de önemlidir. Yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Ayrıca mümkün olduğunca ufak boyutlarda yapraklar tercihe dilmelidir.

Türk mutfağının en meşakkatli ve lezzetli yemeklerinden biri olan sarma, kullanılacak malzemeden, hazırlanışı ve pişirilmesine kadar büyük önem ister. Sarma pişirilirken nelere dikkat edilmelidir. Yazımızın devamında bu sorunun cevabına ulaşabilir ve verilen bilgileri uygularsanız lezzetli bir sarma yapabilirsiniz.

Sarma nasıl pişirilir?

Lezzetli bir sarma yapabilmek için öncelikli olarak tercih edilen yaprağın kalitesi mükemmel olmalıdır. Zeytinyağlı sarma yapılacaksa yapraklar hafif büyük olabilir. Oldukça ince ve sıkı sarılmalıdır. Kıymalı sarma içi için daha ufak yapraklar tercih edilip zeytinyağlıya göre daha kalın sarılmalıdır. Damarlı yapraklar sert olabileceğin pişme sırasında içi pişip dışı sert kalabilir. Aynı şekilde yırtılmış ya da zedelenmiş yapraklar sarılmışsa iç harç pişme anında dışına çıkabilir.

Sarmanın pişme aşaması yaprakların sarmaya hazırlık aşamasına bağlı olarak hüsran ile sonuçlanabilir.

Yaprak eğer taze değil ve salamura kullanılıyorsa mutlaka tuzunu atması adına bol su ile yıkanıp, bir süre suda bekletilmesi ve suyunun ara ara değiştirilmesi gerekir. Aksi halde sarma çok tuzlu olur. Taze yaprak kullanılıyorsa taze yaprağın yumuşaması için kaynar suda 3-4 dakika haşlanması gerekir. Bu şekilde hazırlanmadan pişirilirse sarmaların iç kısmı dışına oranla daha çabuk pişecek, dışı sert kalacaktır.

Sarma iç malzemesi çiğ ya da kavrularak hazırlanabilir. Harca eklenen malzemeler damak tadına göre arttırılıp, farklılıkla gösterebilir. İç harç kavrularak hazırlanıyorsa daha güzel pişmesi için kavurma anında 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar kavrulması gerekir. Aksi takdirde yapraklar pişip dağılabilir, ancak içi pişmeyebilir.

Pişmenin mükemmel olması için sarmanın tencereye muntazam dizilmesi gerekir. Eğer tencereye yatay bir şekilde dizilirse alt sıralar üstte kalan sarmalara nazaran daha çabuk pişer. Üst taraftaki sarmaların pişmesi beklendiğinde alt tara hamur haline dönebilir. Pişirme anında bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için sarmanın dik olacak şekilde sıralanması gerekir.

Tencerenin dibine tutmaması için margarin kağıdı ya da sert zedelenmiş yapraklarda tencerenin tabanına sıralanmalıdır. Bu sayede pişme anında dibi tuttuğunda sarmalar kurtarılabilir.

Sarmaların patlayıp açılmaması için pişerken tencerenin üzerine bir porselen tabak kapatılmalıdır. Yine son sarmaların üzeri yapraklarla kapatılırsa sarma daha yumuşak ve parlak bir görünüm kazanır.

Sarma pişerken içine eklenen su daima sıcak olmalıdır. Suyu azar azar verilmelidir. Sıcak su iç harca daha iyi nüfus ederek daha güzel pişmesini sağlayacaktır.

Sarma mutlaka kısık ateşte pişmeye bırakılmalıdır. Yüksek ateş sarmanın dağılmasına, iç malzemenin dışına çıkmasına neden olur. Kısık ateşte hem eşit şekilde hem de daha çabuk pişer.

Sarma ocağa alınmadan önce üzerine limon dilimleri yerleştirilip, zeytinyağı gezdirildiğinde daha lezzetli olur. Eğer sarma zeytinyağlı ise soğuk servis edilmelidir. Şayet etliyse sıcak servis edilmesi gerekir.

Sarma Nasıl Pişirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Sarma Nasıl Pişirilir"
Tencereden Az Bişi Çıkardık Yapraklar Çok Diri İçi De Tam Olmamış Bu Durumda Napcaz ?
Nazenin . 2018-03-30 / 4,5
CEVAP YAZ
Yav Arkadaşım Altı Üstü Sarma Nasıl Pişirilir Anlatacaksın Bi Ton Yazı Yazmışsın
Yavuz . 2017-04-09 / 4,5
CEVAP YAZ
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok sever...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka de...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Kadayıf Sarması
Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramları hiç s...
Et Sarma
Et Sarma
Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız. Biz bugün o...
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine aittir ve yemekleri...
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. Kara La...
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanı...
Saray Sarması
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça...
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ist...
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen çok be...
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzemeler 1 Büyük tavuk göğsüKürdan1 adet büyü...
Sarma Kalori
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, kalori değer...
Sultan Sarması
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .Kakaolu ...
Dolma Sarma
Dolma Sarma
Dolma Sarma, mükemmel ötesi bir lezzet olan bu sarma ile sizlerde harika bir lezzetle tanışabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden birisi olan bu dolma sarma tarifini sizlerde tarifimize göre hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. İ...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok sever...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka de...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Kıymalı Yaprak Sarması
Kıymalı Yaprak Sarması
Kıymalı yaprak sarması, Sarma çok sevilerek tüketilen yemeklerin başında gelir. Kadınlar arası gün, aile yemeklerinde, okul kermeslerinde gibi zamanlarda çok tercih edilen bir yemek türüdür. İsteğe göre kıymalı ve zeytinyağlı tüketilir. <...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre f...
Sarma
Sarma
Sarma, Türk Mutfağına ait en sevilen yemek türlerinin başında gelir. Etli ya da zeytinyağlı çeşitleri yapılır. Sarma malzemesi olarak asma yaprağı, kiraz yaprağı, pazı, lahana gibi farklı malzemeler kullanılabilir. Lahana ve asma ...
Muzlu Sarma Tarifi
Muzlu Sarma Tarifi
Muzlu sarma tarifi, en çok severek tüketilen gıdalardan bir tanesi de muzdur. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilerek yenmektedir. Ayrıca muz ile yapılan her sütlü tatlı çok daha lezzetli olmaktadır. Haftada en az bir defa yetişkin...
Beyaz Lahana Sarması
Beyaz Lahana Sarması
Beyaz Lahana Sarması, Türk mutfağı da bir çok yemek, çorba ve tatlı yapılır. Bu yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli ve tatlı olur. En çok yapılan yemekler etli yemekleri, bulgullu yemekler ve sarmalar ve de dolmalardır. Bu yemekleri bilmeyen...
Sarma Tavuk
Sarma Tavuk
Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir. Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı et yemekte z...
Etli Sarma
Etli Sarma
Etli Sarma; Sarmanın bir çok şekli yapılır, fakat en güzel tat etli sarmadadır.Etli Yaprak Sarması İçin Malzemeler:KarabiberTuz1 çorba kaşığı biber salçası
Kıymalı Sarma
Kıymalı Sarma
Kıymalı sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok sev...
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farklı bir seçenektir. Hafta sonu aileniz ile ya da önemli misafirleriniz ile beraber yemek...
Sarma İçi
Sarma İçi
Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ya da özel günlerde garnitür olarak da kullanılabilir. Sarmanın sarma işlemi k...
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu olan malzemelerden hazırlayın hepsi farklı bir damak tadı sunmaktadır. Çocuklar çoğun...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de ...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu...
Patatesli Lahana Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Patatesli lahana sarması, Erzurum yöresine ait bir dolma çeşididir. Patatesli lahana dolmasının oldukça kalın sarılması gerekir. Sarma farklı versiyonlarla hazırlanarak sofraları süsleyen mükemmel bir lezzettir. Lahana da Türk mut...
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile her türlü damağa hitap eden bu yemek yurdumuzda en çok Edirne ve T...
Sarma Börek
Sarma Börek
Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez böreklerinden olarak asırlardır sofraları süslemeye devam etmektedir. Bayanların...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapac...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir....
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolmalar ise lahana ve üzüm yaprağı ile yapılandır. Kıymalı, zeytin yağlı, sade bulgur ve pirinçli...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten so...

 

Etli Sarma
Kıymalı Sarma
Sarma Nasıl Pişirilir
Garnitürlü Tavuk Sarma
Sarma İçi
Etli Krep Sarma
Yaprak Sarması Kalori
Krepli Tavuk Sarma
Patatesli Lahana Sarması
Ciğer Sarma Tarifi
Sarma Börek
Yufkalı Kadayıf Sarması
Fıstıklı Sarma
Sarma Dolma
Üzüm Yaprak Sarması
Kadayıf Sarması
Et Sarma
Bulgurlu Pazı Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Kara Lahana Sarması
Pastırmalı Tavuk Sarma
Saray Sarması
Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Popüler İçerik
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile ...
Sarma Börek
Sarma Börek
Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez ...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, ...
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolma...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerek...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018