Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Sarma

Tavuk göğsü sarma yaparken soya sosu yemeğin lezzeti için oldukça önemli bir malzemedir. Ancak, soya sosu elimizde yoksa kullanmayabiliriz. Soya sosu kullanıldığında, yemeğe farklı bir lezzet katar. Soya sosu kullanıyorsak, yemeğe tuz eklememeliyiz çünkü soya sosu yeterince tuz içerir. Tavuk göğsü, kalsiyum, fosfor, B6 vitamini, selenyum, A vitamini, magnezyum, demir, çinko, niasin ve protein bakımından zengindir. Tavuk göğsü sarma ve diğer tavuk yemekleri ile tavuğun pek çok faydasından vücudumuz yararlanabilir.

Tavuk Göğsü Sarmanın Faydaları

Tavuk göğsü sarma, tiroit hormonu düzenler, cilt kırışıklıklarını engeller, saçları parlaklaştırır, Alzheimer riskini düşürür, büyüme ve gelişme için çok önemlidir, hücre yenilenmesini sağlar, uyku düzenini sağlar, kansere karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir, sinirleri yatıştırır, kan şekerini düzenler ve soğuk algınlığına iyi gelir. Ayrıca yağ bakımından fakirdir.

Tavuk Göğsü Sarma Malzemeleri

  • Bir adet kemiksiz tavuk göğsü
  • Bir kahve fincanı sıvı yağ
  • Bir adet kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı soya sosu
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir adet patlıcan
  • Bir adet havuç
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet yeşil biber
  • Kaşar peyniri

Tavuk Göğsü Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü yıkıyoruz, ince dilimleyip beklemeye alıyoruz. Daha sonra sosunu hazırlıyoruz. Sos için bir adet kuru soğan ve iki diş sarımsağı rendeliyoruz. Sos için rendelenmiş kuru soğan, iki diş sarımsak, üç yemek kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı kekik ve bir çay kaşığı pul biberi bir fırın kabına alıyoruz. Bu malzemelerin iyice karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra yıkayıp dilimlediğimiz tavuk göğsünü bu sosa iyice buluyoruz. Sosa buladığımız tavuk göğsünün üzerini streç film ile kapatıyoruz ve iki, üç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tavuğun soslu bekleme süresi ne kadar uzun olursa lezzeti de o derece güzel olacaktır.

Başka bir kap içerisinde patlıcan, havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi ince ince doğruyoruz. Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri serpip karıştırıyoruz. Sos içerisinde marine olan tavuk etinin bir tanesini alıp hazırlamış olduğumuz sebzeleri içerisine koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız bütün tavuk dilimlerini sosun olduğu fırın kabının içerisine yerleştiriyoruz. Bütün tavuk dilimlerini sardıktan sonra üzerine bir kahve fincanı su ekleyip kızarana kadar fırınlıyoruz. Tavuk göğsü sarmamızı kurumaması için çok uzun süre fırında tutmuyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kıymalı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Yaprak Sarması Kaç Kalori?