Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü tavuk sarma, pek çok farklı şekilde hazırlanabilen ve içine çeşitli sebzeler eklenerek muhteşem bir lezzet sunan bir yemektir. Hafta sonu ailenizle veya önemli misafirlerinizle yapacağınız yemek davetlerinde ikram edebileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Hem görselliği hem de sebzelerle zenginleştirilmiş lezzetiyle gözünüze ve damak tadınıza hitap etmektedir. Ayrıca, garnitürlü tavuk sarmanın yapımı oldukça kolaydır ve kısa sürede, lezzetli bir şekilde hazırlanabilir.

Garnitürlü Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet fileto şeklinde tavuk göğsü
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 bardak bezelye
  • Kekik ve karabiber
  • Sıvı yağ
  • Yeterli miktarda tuz

Garnitürlü Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak garnitürü hazırlamak için küçük bir tencerenin içine bezelyeleri koyarak suda haşlayın. Daha sonra patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayarak başka bir tencerede haşlayın. İsterseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Garnitür malzemelerini fazla haşlamaya gerek yoktur, çünkü fırında da pişeceklerdir.

Diğer tarafta tavuk göğüslerini fileto olarak hazırlayın. Tavuk filetolarının üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatlar ekleyerek tatlandırın. Haşlanmış olan garnitürleri küçük bir kabın içinde karıştırarak hazırlayın. Tavuk filetolarının içine hazırladığınız garnitürden koyarak sarın ve açılmamaları için kürdan batırın. Bütün tavuk filetolarını hazırladıktan sonra yağlı kâğıt serili olan fırın tepsisine dizin. Dizdiğiniz tavuk sarmalarının üzerine sıvı yağ ve baharat gezdirerek önceden 180 derecede ısıtılan fırında üstü kızarana kadar pişirin. Garnitürlü tavuk sarma servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gökhan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denemek istiyorum ama tavuk göğsünün içini nasıl dolduracağım konusunda emin değilim. Garnitürleri tavuk filetolarının üzerine yayıp sardığımda açılma ihtimali var mı? Ayrıca kürdan kullanmak gerekli mi yoksa başka bir yöntem tavsiye eder misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gökhan Bey,

Tavuk göğsünü doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tavuk göğsünün içini yeterince derin ve geniş bir şekilde açmak. Bunu yaparken dikkatli olun ki tavuğun dış yüzeyini yırtmayın. Garnitürleri tavuk filetolarının üzerine yayarken, eşit şekilde ve fazla doldurmamaya özen gösterin, aksi halde sardığınızda açılma ihtimali olabilir.

Kürdan kullanmak, tavuğun sardıığınızda açılmasını önlemek için faydalı olabilir. Eğer kürdan kullanmak istemiyorsanız, pamuk iplikle bağlayarak da aynı sonuçu elde edebilirsiniz. Pamuk iplik kullanırsanız, pişirme işleminden sonra ipi çıkarmayı unutmayın.

Umarım tarifi başarıyla uygular ve lezzetli bir yemek yaparsınız! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri