sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu olan malzemelerden hazırlayın hepsi farklı bir damak tadı sunmaktadır. Çocuklar çoğunlukla krepi içinde reçel, çikolata ya da bal ile daha çok severek tüketmektedir. Ayrıca çayın yanında kolaylıkla hazırlanan farklı lezzetteki krepleri misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Etli krep sarma için gerekli olan malzemeler,
  • 400 gram dana sote,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 15-20 adet mantar,
  • Karabiber,
  • Kekik,
  • Tuz,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Bir miktar et suyu,
  • İsteğe göre garnitürde eklenebilir,
Krep için gerekli olan malzemeler,
  • 2 su bardağından biraz az un,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Pişirmek için sıvı yağ,
Etli krep sarmanın hazırlanışı, ilk önce sotelik etleri derin tencerede sularını bırakarak pişiriyoruz
Etli Krep Sarma

Daha sonra suyunu çeken etlerin içerisine mantarları doğrayarak ekliyoruz. İkisini bir miktar kavurduktan sonra soğanı ve biberleri yemeklik olarak doğrayıp ekliyoruz. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domates, tuzu, ve baharatları suyunu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Etler tencerede pişerken diğer tarafta krep hamurunu hazırlayalı. Derin bir kasenin içerisine unu, su, süt ve yumurtayı ekleyerek içinde topak kalmayacak şekilde iyice çırpıyoruz. Elimizde akışkan bir kek kıvamında olması gerekmektedir. Krep tavasına bir miktar sıvı yağ döktükten sonra karışımdan bir kepçe alarak tavanın içine döküp önlü arkalı olacak şekilde pişiriyoruz.Pişen krepleri başka bir tabağa aldıktan ve soğuduktan sonra hazırlanan etli malzemeyi iki kaşık kadar krepin içine koyarak dolma sarar gibi sarıyoruz. Bütün krep hamurlarına aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın kabının içine bir miktar et suyu dökerek krepin üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. 200 derecelik fırında kaşar eriyene kadar kızartıyoruz Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:54:24

Etli Krep Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Krep Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017