Krep, içerisine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden biridir. Hazırlanan krepin içine tatlı ya da tuzlu malzemeler ekleyerek, her biri farklı bir damak tadı sunabilir. Çocuklar genellikle krepi içinde reçel, çikolata ya da bal ile daha çok severek tüketir. Ayrıca, çayın yanında kolaylıkla hazırlanan farklı lezzetteki krepleri misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Etli Krep Sarma için Gerekli Olan Malzemeler
Krep İçin Gerekli Olan Malzemeler
Etli Krep Sarma Nasıl Yapılır? İlk önce, sotelik etleri derin bir tencerede sularını bırakarak pişirin. Daha sonra, suyunu çeken etlerin içerisine doğranmış mantarları ekleyin. İkisini bir miktar kavurduktan sonra, yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra, yemeklik doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyerek pişirmeye devam edin. Etler tencerede pişerken, diğer tarafta krep hamurunu hazırlayın. Derin bir kâsenin içerisine unu, suyu, sütü ve yumurtaları ekleyerek içinde topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Akışkan bir kek kıvamında olması gerekmektedir. Krep tavasına bir miktar sıvı yağ döktükten sonra, karışımdan bir kepçe alarak tavanın içine döküp önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Pişen krepleri başka bir tabağa aldıktan ve soğuduktan sonra, hazırlanan etli malzemeyi iki kaşık kadar krepin içine koyarak dolma sarar gibi sarın. Bütün krep hamurlarına aynı işlemi uyguladıktan sonra, fırın kabının içine bir miktar et suyu dökün ve krepin üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. 200 derecelik fırında kaşar eriyene kadar kızartın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Etli krep sarmayı daha lezzetli hale getirmek için çeşitli soslar da kullanabilirsiniz. Beşamel sos veya yoğurtlu sos gibi seçenekler, yemeğinize ekstra bir lezzet katacaktır. |