Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krep, içerisine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden biridir. Hazırlanan krepin içine tatlı ya da tuzlu malzemeler ekleyerek, her biri farklı bir damak tadı sunabilir. Çocuklar genellikle krepi içinde reçel, çikolata ya da bal ile daha çok severek tüketir. Ayrıca, çayın yanında kolaylıkla hazırlanan farklı lezzetteki krepleri misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Etli Krep Sarma için Gerekli Olan Malzemeler

  • 400 gram dana sote
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 15-20 adet mantar
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Bir miktar et suyu
  • İsteğe göre garnitür

Krep İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ

Etli Krep Sarma Nasıl Yapılır?

İlk önce, sotelik etleri derin bir tencerede sularını bırakarak pişirin. Daha sonra, suyunu çeken etlerin içerisine doğranmış mantarları ekleyin. İkisini bir miktar kavurduktan sonra, yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra, yemeklik doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyerek pişirmeye devam edin.

Etler tencerede pişerken, diğer tarafta krep hamurunu hazırlayın. Derin bir kâsenin içerisine unu, suyu, sütü ve yumurtaları ekleyerek içinde topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Akışkan bir kek kıvamında olması gerekmektedir. Krep tavasına bir miktar sıvı yağ döktükten sonra, karışımdan bir kepçe alarak tavanın içine döküp önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Pişen krepleri başka bir tabağa aldıktan ve soğuduktan sonra, hazırlanan etli malzemeyi iki kaşık kadar krepin içine koyarak dolma sarar gibi sarın.

Bütün krep hamurlarına aynı işlemi uyguladıktan sonra, fırın kabının içine bir miktar et suyu dökün ve krepin üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. 200 derecelik fırında kaşar eriyene kadar kızartın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Etli krep sarmayı daha lezzetli hale getirmek için çeşitli soslar da kullanabilirsiniz. Beşamel sos veya yoğurtlu sos gibi seçenekler, yemeğinize ekstra bir lezzet katacaktır.

Etli Krep Sarma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Pişirme Önerileri

Sarma Pişirme Önerileri

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Yaprak Sarması Kaç Kalori?

Düdüklüde Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri