sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Fıstıklı Sarma

Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir. Sarma tatlılarını farklı malzemeler kullanarak yapılabilir. İsterseniz baklava hamurunu hazır alabilir ya da aça biliyorsanız kendiniz açarak yapabilirsiniz. Fıstık sarma tatlısına ayrı bir lezzet vermektedir. Çocuklar ve yetişkinler fıstıklı sarmayı beğenerek tüketmektedir.

 Fıstıklı sarma için gerekli olan malzemeler,

  • 1 paket baklavalık yufka,
  • 750 gram tereyağı,
  • 400 gram çekilmiş Antep fıstığı,

Fıstıklı sarmanın şerbeti için gerekli olan malzemeler,

  • Dikdörtgen şeklinde olan tepsi için,
  • 3,5 su bardağı toz şeker,
  • 3,5 su bardağı su,
  • Yarım limon,

Fıstıklı sarmanın hazırlanışı, öncelikle tere yağını bir tencerenin içerisinde çok fazla yakmadan eritiyoruz.

Fıstıklı Sarma

. Tereyağı ılındıktan sonra baklava yufkalarını açarak fırça yardımı ile üzerine sürüyoruz. Daha sonra yufkanın üzerine çekilen Antep fıstığını döküyoruz ve oklava yardımı ile sarıyoruz. Baklava yufkasının her iki kenarı ortaya doğru bükülerek yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra üzerine fırça ile tere yağını sürelim. Önceden ısıtılan 150 derecedeki fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Pişen fıstıklı sarmayı ılınması için fırından çıkarıyoruz. Diğer tarafta şerbet için, suyu ve şekeri tencereye koyarak kaynatıyoruz. Şerbetin kıvamını almasına yakın limonu ekliyoruz. Şerbeti ılınması için kenara kaldırıyoruz. Hem tatlı hem de şerbet ılımaya yakın olduğu için tatlının üzerine döküyoruz. Fıstıklı sarmamız servise hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:51:54

Fıstıklı Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fıstıklı Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017