Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği, Önemli bir yemek çeşididir. Hemen hemen her yörede yapılan bir yemektir. Kimsenin hayır diyemediği sarma yemeği hem ağır bir yemek olup hem de 5 çaylarında yanında böreği ve tatlısıyla servis edilebilir. Ben yemesini de yapmasını da çok severim. Biraz yapması zahmetli ve uzun sürse de ben yine de fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Kişi sayısı olarak çok misafiriniz mi gelecek bence hiç telaş etmeyin sarma yemeği sizin kurtarıcınız olabilir. Yanına birkaç çeşit pasta, börek ile çok güzel bir şekilde misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Şimdi size bahsettiğim bu güzel sarma yemeğinden bir de tarif vereyim.

Sarma Yemeği İçin Malzemeleri
  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ
İç Harcı
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ
Sarma Yemeği Nasıl Yapılır?

Yaprak sarmasını hazırlamak için ilk olarak salamura yapraklarınızı 4-5 dakika kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzün ve bol su ile yıkayın. Geniş bir karıştırma kabına kuru soğanları incecik doğrayalım. İsteğe göre rende de yapılabilir. Kuru soğanın üzerine sıvı yağı, baharatları, salça, tuz ve maydanozu ilave edelim. Ardından bol su ile yıkadığımız pirinci iyice süzerek karışıma ilave edelim ve iyice karıştıralım. Yıkadığımız süzdüğümüz yaprakların geniş tarafını üste gelecek şekilde serelim. Uzun tarafına hazırladığımız içten uzunlamasına yerleştirerek yaprağın iki tarafından için kenarlarını kapatalım ve rulo şeklinde yaprağımızı sıkıca saralım. Bu sarma işlemini tüm yapraklar bitene kadar devam edelim. Tüm yaprakları sardıktan sonra uygun bir tencereye yapraklarınızı çok sıkı olacak şekilde sıralayalım. Sıraladığımız yaprakların üzerine halka gibi kestiğimiz limonları dizelim ve biraz da sıvı yağ gezdirelim. Ardından yaprakların üzerine 2 parmak aşacak kadar su ilave ederek kısık ateşte yapraklarımızı pişirmeye bırakalım. Yapraklarımızın dağılmaması için tencerenin üzerine porselen bir tabak koyalım. Sarmamız yaklaşık 35-40 dakika da pişecektir. Ocaktan aldığımız sarma yemeğimizi 10 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sarma Yemeği Yorumları

soru

Kader

28 Mayıs 2024 Salı

İyi günler benim size bir sorum olacak herkesin severek yediği yaprak sarmasını herkes başka başka yapıyor. Benim tanıdığım biri sarmanın içine pişirerek yapıyor. Bazıları da sarmanın içine kesme şeker koyuyorlar. Ben ise içini çiy olarak yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum Bunlardan hangis daha doğru?

Cevap yaz
cevap

Admin

28 Mayıs 2024 Salı

Merhaba, yaprak sarması yapımı kişisel tercihlere ve yöresel geleneklere göre değişiklik gösterebilir. İç harcı pişirerek veya çiğ olarak hazırlamak tamamen sizin damak zevkinize bağlıdır. Kesme şeker eklemek ise özellikle zeytinyağlı sarmalarda yaygın bir uygulamadır ve yemeğe hafif bir tatlılık katar. Hangisinin doğru olduğu konusunda kesin bir kural yoktur; her iki yöntem de lezzetli sonuçlar verebilir. Önemli olan sizin ve misafirlerinizin beğenmesidir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Salamura Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Salamura Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri