Yaprak Sarma İçi

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıymalı olarak tercihe göre iç harç hazırlanıp servise sunulabilir. Yazımızın devamında yaprak sarması için hazırlayabileceğiniz iç harç tariflerine ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağlı yaprak sarma içi için gerekli malzemeler (kavrulmuş iç harç)

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, nane ve tuz
  • Yarım bağ maydanoz ve dereotu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Zeytinyağlı yaprak sarma içi hazırlanışı

Zeytinyağlı yaprak sarma için ilk olarak kuru soğanın kabukları soyulur. İç harç hazırlanacak tavaya sıvıyağ alınarak ısıtılır. Isınan yağın üzerine kuru soğanlar incecik doğranır. Pirinç bol su ile yıkanıp suyunu süzmesi için bekletilir. Sıvıyağda soğanların rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine dolmalık fıstık eklenip 2 dakika daha kavrulur. Malzemelerin üzerine domates ve biber salçası eklenip karıştırılır. Suyu süzülen pirinçler, nane, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, nane ve pirinçler eklenerek homojen bir şekilde karıştırılarak 5 dakika kadar kavrulur.

Üzerine 1 çay bardağı kadar su eklenip, pirinçler suyu çektikten sonra iç harç ocaktan alınır. Zeytinyağlı kavrulmuş yaprak içi sarma işlemi için hazır.

Zeytinyağlı yaprak sarma içi için gerekli malzemeler (çiğ iç harç)

  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • 1 kahve kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Zeytinyağlı yaprak sarma içi hazırlanışı

Zeytinyağlı yaprak sarma iç harcını hazırlamak için ilk olarak pirinçler ayıklanır ve bol suyun altında nişastadan arınana kadar yıkanır. Suyu süzülen pirinçler çukur karıştırma kabına alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak yemeklik ince olacak şekilde pirinçlerin üzerine doğranır. Maydanoz ve dereotu karıştırma kabına eklenir. Malzemelerin üzerine domates, biber salçası, zeytinyağı, karabiber, tuz, minik doğranmış sarımsaklar ve limon suyu eklenip homojen bir şekilde karıştırılır. İç harcın tuzu yaprağın tuz oranına göre ayarlanmalıdır. Zeytinyağlı iç harç artık yaprak sarma için hazır. Yapraklar hazırlanan iç harç ile sarılmaya başlanabilir.

Kıymalı yaprak sarma içi için gerekli malzemeler (kavrulmuş iç harç)

  • 250 gr kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tane domates
  • Nane, karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Kıymalı yaprak sarma içi hazırlanışı

Pirinçler bol su ile yıkanarak süzdürülür. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ alınır. Kuru soğanın kabukları soyulup ince doğranarak ısınan yağda kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir. Domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz, nane, 2 tane kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış domates ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra iç harç yaprakları sarmak için ocaktan alınır. Aynı malzemeler ile kıymalı çiğ yaprak sarma içi de hazırlanabilir. Tüm malzeme çukur bir kabın içinde karıştırılarak yaprak sarma işlemine geçilebilir.

Yaprak Sarma İçi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yaprak Sarma İçi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok sever...
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. Kara La...
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanı...
Saray Sarması
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça...
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ist...
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen çok be...
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzemeler 1 Büyük tavuk göğsüKürdan1 adet büyü...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka de...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Kalori
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, kalori değer...
Sultan Sarması
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .Kakaolu ...
Dolma Sarma
Dolma Sarma
Dolma Sarma, mükemmel ötesi bir lezzet olan bu sarma ile sizlerde harika bir lezzetle tanışabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden birisi olan bu dolma sarma tarifini sizlerde tarifimize göre hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. İ...
Sarma Börek
Sarma Börek
Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez böreklerinden olarak asırlardır sofraları süslemeye devam etmektedir. Bayanların...
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapac...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir....
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolmalar ise lahana ve üzüm yaprağı ile yapılandır. Kıymalı, zeytin yağlı, sade bulgur ve pirinçli...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten so...
Kadayıf Sarması
Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramlar...
Et Sarma
Et Sarma
Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız....
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine ai...
Kolay Yaprak Sarma
Kolay Yaprak Sarma
Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemekle...
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. <...
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde ...
Saray Sarması
Saray Sarması
Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı ...
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir.
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen...
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzeme...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mut...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığ...
Sarma Kalori
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, ...
Sultan Sarması
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .K...
Dolma Sarma
Dolma Sarma
Dolma Sarma, mükemmel ötesi bir lezzet olan bu sarma ile sizlerde harika bir lezzetle tanışabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden birisi olan bu dolma sarma tarifini sizlerde tarifimize göre hazırlayıp sevdiklerini...

 

Etli Sarma
Kıymalı Sarma
Sarma Nasıl Pişirilir
Garnitürlü Tavuk Sarma
Sarma İçi
Etli Krep Sarma
Yaprak Sarması Kalori
Krepli Tavuk Sarma
Patatesli Lahana Sarması
Ciğer Sarma Tarifi
Sarma Börek
Yufkalı Kadayıf Sarması
Fıstıklı Sarma
Sarma Dolma
Üzüm Yaprak Sarması
Kadayıf Sarması
Et Sarma
Bulgurlu Pazı Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Kara Lahana Sarması
Pastırmalı Tavuk Sarma
Saray Sarması
Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Popüler İçerik
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması
Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası...
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, ...
Sarma Dolma
Sarma Dolma
Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolma...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerek...
Kadayıf Sarması
Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken sayma...
Et Sarma
Et Sarma
Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen...
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018