Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı lahana sarması, hanımların çoğuna kolay gelen bir sarma türüdür. Üstelik oldukça lezzetli ve besleyicidir. Kış geldiğinde bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yaprak sarmasına güzel bir alternatif olacak. Yanında yoğurt ile sevdiklerinize güzel bir menü hazırlamış olursunuz. Lahanalar genellikle büyük oluyor. Lahana sarmasının fazla olması aslında iyi olur. Ertesi günde tüketebilirsiniz. Lahananın sarmadan kalan kalın taraflarını da güzel bir kapuska yemeği yapabilirsiniz. Şimdi birlikte tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı lahana sarması için gerekli malzemeler

  • 1 adet gevşek yapıda sarmalık lahana
  • 3/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 350 gram dolmalık kıyma
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet domates rendesi
  • Yeteri kadar tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar
  • Yarım demet dereotu

Sarmanın sos malzemesi

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yeterince sıcak su

Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır?


Öncelikle lahanayı ayıklayın. Dışında bulunan yapraklarını çıkarın. Bunu yaparken lahananın ortasındaki sert kısma bıçakla kesikler atarsanız, daha kolay yapraklarını çıkarabilirsiniz. Bu sayede yaprakları hasarsız çıkarırsınız. Tüm yaprakları ayırdıktan sonra, Bunları geniş bir tencerede kaynattığınız suyun içinde haşlayın. Ancak bu süre sadece yapraklar yumuşayıncaya kadar yani 1-2 dakika sürmelidir. Aksi halde yapraklar erir ve sarma yapamazsınız. Daha sonra yaprakları kevgirle süzgecin içine alın ve suyu süzülsün.

Bu arada lahana sarmasının iç harcını hazırlamaya başlayın. Kuru soğanı, sarımsakları incecik kıyın. İçine domatesleri de ince yemeklik doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayın ve ince kıyın. İçine yıkanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve diğer baharatları ilave edin. Kıymasını da koyarak, domates ve biber salçalarını, zeytinyağını içine koyup, iç harcı güzelce karıştırın. Malzemeyi hazırladık, lahana yaprakları da soğudu, artık sarmayı sarmaya başlayalım.

İlk önce lahana yapraklarını sarabileceğiniz şekilde hazırlayın. Yani kalın kök kısımlarını keserek, ince taraflarından parçalar hazırlayın. Her birinin içine iç harçtan koyarak sarın. Yine yaprak sarmasında olduğu gibi damarlı kısımlarını içe getirin. Burada kenarları içine kıvırmanıza gerek olmaz. Sadece sardıktan sonra hafifçe elinizle sıkarak, tencereye yerleştirin. Tüm yaprakları sarınca, kıymalı lahana sarmasının sosunu hazırlayın. Bunun için tavada zeytinyağı içinde salçayı kızdırın. Buna tuz, limon suyu ve sıcak suyu ilave ederek kaynatın. Tenceredeki lahana sarmalarının üzerine sosu gezdirin. İsterseniz tencerenin üzerine ağırlık yapması için, porselen bir tabak kapatabilirsiniz. Böylece sarmalar pişerken açılmaz. Kısık ateşte kıymalı lahana sarmasını pişirerek, sıcak olarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:08:00
Kıymalı Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Lahana Sarması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Lahana Sarması"
İyi günler biz doğulu olduğumuz için kıymalı lahana köftesini çok yaparız ve çok da severiz. Kıymalı lahana sarmasını özel zamanlarda misafirimiz geldiğinde mutlaka evimizden eksik etmeyiz acaba kıymalı lahana sarmasının yanına yaprak sarmasını da sarıp beraber pişirsem olur mu Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Mürüvvet . 06.09.2018 13:48:00
CEVAP YAZ
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ka...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavan...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da hem de etli, kıymalı...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 't...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepi...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024