Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Lahana Sarması

Lahana Sarması

Lahana sarması, lahana sarması çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam misafirlerine, beş çaylarına, kadın günlerine yapılabilecek en güzel yemeklerden biridir. Okullarda kurslarda yapılan kermeslerde çok rağbet gören yemek tariflerinden biridir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcıdır fakat buna rağmen çok sık yapılır ve tüketilir. Lahana sarması yapımında yorulabilirsiniz fakat sarmanız pişince iki tane yendiğiniz an tüm yorgunlukları unutturacak ve yorgunluğunuza değdiğini fark edeceksiniz. Lahana sarması kişinin damak tadına göre bazen farklılık gösterebilir. Kimi et ile, kimi kıyma ile, kimi sade bulgur ve pirinç ile, kimi hamurlu bir iç ile yapar. Tercihe göre zeytinyağı ya da sıvıyağ kullanılır. Tamamen tercihinize göre hazırlayabilirsiniz iç harcını. Ben kesinlikle kıymalı olanı severim ve tavsiye ederim. Size de kıymalı lahana sarması tarifini vereceğim.

Kıymalı lahana sarması için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı pirinç
  • İki su bardağı bulgur
  • Yarım kilo kıyma
  • Üç adet kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı salça
  • Üç çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Bir adet orta boy lahana

Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?


Kıymalı sarmalarımızın yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlamamız gerekiyor. İç harcı için üç adet kuru soğan çok küçük bir şekilde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine iki çay bardağı sıvı yağ eklenir, ocağın altı açılır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine iki yemek kaşığı salça eklenir. Salça da kavrulunca kıyma ilave edilir ve kıyma kavrulurken pirinç ve bulgur yıkanarak tavaya ilave edilir. İki diş sarımsak ezilerek eklenir ardından baharatları ve tuzu eklenir ve iyice karıştırılır. Tüm malzeme karışınca iki su bardağı kadar su konulur ve beş dakika kadar daha iç harç pişirilir ve ocağın altı kapatılır ve tavanın da kapağı kapatılarak bir kenara alınır. Lahana ilk olarak birkaç parçaya bölünür ardından katmanları tek tek ayrılır ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ardından sarma boyutuna göre kesilir. Lahana çok büyük olmayacak şekilde kesilmelidir ki görsel olarak da şık dursun. İç harçtan her yaprak için de birer tatlı kaşığı konularak dağılmamasına özen göstererek tencereye sarılır. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ bir tatlı kaşığı salça bir su bardağı su derin bir kapta çırpılır ve tencerenin her yerine eşit olarak eklenir. Üzerine kaynar su eklenir sarmaların hizasına kadar ve ocağa alınır. Kısık ateş de pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık bir saat kadar pişirme işlemi sürer. Ara sıra kontrol ederek pişirmelisiniz. Pişince sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 07:14:49
Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Lahana Sarması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Lahana Sarması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ka...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavan...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da hem de etli, kıymalı...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 't...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepi...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024