Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf sarması, Türkiye'de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramları hiç saymıyorum bile bir bayram olacak ve biz gelen misafire tatlı ikram etmeden göndereceğiz olacak iş mi canım. Bayram ziyaretine gelen bir misafirin daha önceki ziyaret ettiği bir başka evde yemiş olacağını düşünmeksizin ısrarla tatlı ikram eden bir milletizdir. Bu tür özel günlerde genel olarak şerbetli tatlılar yapılır genelde baklavadır fakat baklava açmasını bilmeyenler için en alternatif yol kadayıf tatlısıdır. Kadayıf ile yapılan tatlılar arasında en çok tercih edilen tatlı ise kadayıf sarmasıdır. Hem şık görünüşümü hem de enfes lezzetinden dolayı kadayıf sarmasını tercih edebilirsiniz. Misafiriniz mi gelecek tatlı ne yapsam diye mi telaşlanıyorsunuz kadayıf sarması tam size göre. Yazdığım tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Kadayıf sarması için gerekli malzemeler
  • 500 gram tel kadayıf,
  • 100 gram tuzsuz tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 300 gram ceviz içi,
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 4,5 su bardağı su,
  • Çeyrek limon suyu,
  • 1 paket vanilya,
Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle Tel kadayıftan biraz alıp eni 10 santim uzunluğu 25 santim olacak şekilde düz bir zemine seriyoruz. Daha sonra robotta iri kıyım çektiğimiz cevizden dileğinize göre 1 veya 2 yemek kaşığı serdiğimiz kadayıfın ucuna koyuyoruz. Kadayıfın yanlarını içe doğru katlayarak ceviz koyduğumuz taraftan başlayıp sıkıca ceviz dökülmeyecek şekilde sarıyoruz. Elimizdeki bütün malzeme bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Sardığımız kadayıfları tepsi dolana kadar sırasınca diziyoruz. Sıvı yağı ve tereyağı küçük bir tavada iyice ısıtıp kadayıf sarmalarının üstüne gezdiriyoruz. Hazırladığımız kadayıfları önceden 180 derece ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kadayıflar pişerken bizde şerbeti hazırlıyoruz. Küçük bir tencereye 4 bardak şekeri ve 4,5 bardak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dk. Kaynatıyoruz ardından çeyrek limonu ve bir paket vanilyayı ekleyip ocaktan indiriyoruz. Pişen kadayıfları fırından alıp ılık denilecek kadar soğutuyoruz hem şerbetin hem de tatlının ılık olması gerekir. Hazırladığımız şerbeti kadayıf sarmasının üstüne gezdirerek döküyoruz. Kadayıf sarmasını sevdiklerinize soğuk olarak servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Kadayıf Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri