sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve kaç dakika pişirdiğimi sizinle de paylaşmak istedim.

Malzemeler ; 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı rendelenmiş domates
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon 
Sosu için malzemeler ;
  • 1 adet et bulyon 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Yapılışı ; Öncelikle sıvı  yağda dolmalık fıstıklar rengi değişinceye kadar kavrulur. Daha sonra sarmanın harcının yapılacağı derin bir kase alınır, içine yıkanmış pirinç ve bulgur koyulur.
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Üzerine kuru soğan çok küçük bir şekilde kıyılır ve atılır. Salçayı da karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates koyulur. Kavrulmuş fıstık ve baharatlar da atıldıktan sonra yaprak sarmasının harcı iyice karıştırılır. Daha sonra tuzu çıkmış olan üzüm yaprakları, tek tek ve uzun ve ince biçimde sarılır. Tencereye dizilir. Bu arada ayrı bir tavada sarmanın suyu hazırlanır. İsteyen sadece sıcak suyla hazırlayabilir fakat, böyle daha lezzetli olmaktadır. Tereyağıyla birlikte kavrulan salçaya, bulyon ve sıcak su eklenerek lezzetli bir sarma sosu elde edilir. Tencerede bulunan sarmaların üzerini geçecek kadar bu sostan dökülür. Suyu da koyulduktan sonra sarmaların üzerine geniş bir tabak ve ya tabak boyunda bir kapak koyulur. Ve tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kaynayana kadar  kısılır, kaynadıktan sonra biraz açılır ve 40 dakika pişirilir.

Eğer sizde lokum gibi pişmiş yaprak sarmaları yemek isterseniz, bu lezzetli tarifi uygulayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:46:15

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer"

Ayse durmaz

Dakika istiyorum benim annem yok diye ben yapacağım

2016-10-26

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017