sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması
Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak yada sert olduğu belli olur.

Bulgurlu lahana sarması için gereken malzemeleri sıralayalım
  • Lahana
  • Bulgur
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 litre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 5 diş sarımsak   
  • 3 adet kuru soğan 
  • İki adet limon
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
Hazırlanışı
Bulgurlu lahana sarması yapmaya başlamadan önce, suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakırız.Daha sonra lahanayı yapraklar halinde ayırırız.Kaynayan suya bir kaşık tuz atarız.Lahananın kalın kısımlarını keserek yaprak kısımlarını haşlamaya bırakırız.Fazla haşlamadan iki dakika sonra haşlanmış lahanayı alıp yenisini ekleriz. Bu işlem lahanalar bitene kadar devam ederi. Haşlanmış lahanaları soğuk suda beş dakika beklettikten sonra süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sırada kuru soğanlarımızı küp küp doğrayıp ,tencereye bir bardak yağ koyup,soğanları kavurmaya başlarız.Kavrulan soğanlara yıkadığımız göz kararı bulguru ekleriz. Lahananın büyüklüklüğüne göre bulgur miktarını artırırız. Bulguru da eklediğimiz soğanları iki dakika daha kavurup,sırayla baharatlarını ekleriz.Eklediğimiz salça,toz biber,pul biber,kara biberden sonra bulgurun üzerini geçecek seviye de su koyup, birazcık pişmesini sağlarız.
Bulgurlu Lahana Sarması

Altını kapattığımız içimizi biraz dinlendirdikten sonra sarma işlemine başlarız. Lahana yapraklarını küçük parçalara böleriz. Böldüğümüz lahana parçalarına, bir yemek kaşığı olacak şekilde iç koyarız. Lahanaları kenarları kapanacak şekilde ince ince sararız. Bütün lahanalara aynı işlemi uygulayıp,lahanaların tamamını sararız. Sardığımız lahanaları tencereye sırayla birbirinin üzerini kapatacak şekilde dizeriz. Dizdiğimiz lahanaların üzerine bir kaşık domates salçasını sulandırarak  lahananın üzerine ekleriz.Sonra sıvı yağı da ekleriz. Soyduğumuz sarımsakları ezerek lahanaya ekleriz. Üzerine gelecek kadar su ilave edip ,tuzu da ekledikten sonra, lahananın üzerine ağır bir tabak koyarız.
Sebebi ise lahanalar hareket etmesin diyedir.Tencereyi kısık ateşe koyup, yavaş yavaş pişmeye bırakırız. Ateşin kısık olması lezzetli pişmesinde oldukça etkilidir.
Suyunu çeken lahana sarmamı ateşten alıp,biraz dinlenmesi için bekleriz. Dinlenen lahana sarmalarını servis tabağına alırız. Sıktığımız limon sularını isteğe göre ilave ederiz. Farklı bir sunum olması için, küçük bir tavaya biraz yağ ekleyip üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ekleriz. Az miktar su ekleyip hazırladığımız sosu, servis tabağına aldığımız lahana sarmalarına süslü bir şekilde dökeriz.Lahana sarmamız yemeye hazırdır. Afiyet olsun.... 

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 10:28:34

Bulgurlu Lahana Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bulgurlu Lahana Sarması"

Hacer

Benim sayfamdan izinsiz alıp yayınlıyorsunuz bu haktır hakkımıda öbür dünyaya bırakıyorum ve helal etmiyorum

2017-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017