Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Zeytinyağlı Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfak hanımları yemeğini farklı kültürlerle yapmakta, her ev kadını yemeğini yaparken değişik lezzetlerle tatlandırmaktadır. Damak zevki farklı olan kişilerin yaptığı yemeklerin içinde birçok farklı malzeme kullanılarak kıvama gelmesi sağlanır. Zeytinyağlı yaprak sarması zahmetli bir yemektir. Zeytinyağlı sarma içi kişilerin tercih ettiği malzemelerle çok farklı hazırlanabilir. Şeker ve tansiyon hastalarının yiyeceği bu tür yemeklerde bulgurlu ve baharatlı yapılarak tercih edilmelidir. Günümüzde çok fazla tüketilen besinler arasında bulgur, pirinç gibi gıdalarla zeytinyağlı sarma içi hazırlanması mümkündür.

Değişik tatlarla lezzetli yapılan sarmalar sofralara renk vererek iştah açmaktadır. Sağlıklı bir yaşam unutulmamalı ki mutfakta yapılan mis kokan yemeklerden geçmektedir. Yapacağınız yemeğin öncelikle malzemeleri hazırlanırken damak tadınıza göre baharatlarda ölçü değişikliği yapmanız mümkündür. Zeytinyağlı sarma içinde bazı kişiler oldukça çok baharat kullanır. Bu kişilerin tercihine bırakır ve ayarlanması mümkündür. Sevdiğiniz baharatları kullanabilir, sevmediğiniz baharatları yemeğinizin iç harcına koymayabilirsiniz.

Zeytinyağlı sarma içi için gerekli malzemeler
  • Yarım kg sarma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 deste maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Zeytinyağlı sarma içi Nasıl Yapılır?

Pirinç ve bulgur güzelce yıkanarak kabın içine konur. Soğan, sarımsak, soyulup ince kıyma şeklinde doğranır. Maydanoz ve kuş üzümü eklenir üzerine harcımız bir karıştırılır. Baharatlar ve sıvı yağ, salça eklenerek bütün konulan malzemeler güzelce harmanlanarak tadına bakılır. Kişilerin isteği üzerine harcın içine limon suyu eklenebilir. Zeytinyağlı sarma içinde istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Kullanmak istemediğiniz malzemeleri harç içine koymazsınız. Hazırlanan nefis harcınız sarmak istediğiniz yapraklarla sarılmaya hazırdır. Sarmak istediğiniz zeytinyağlı sarma yemeğiniz sarılınca tencereye sık olarak dizilir, pişirilmeye hazır hale getirilir. Zeytinyağlı sarma içinizi pişirerek sofranıza koyacağınız lezzetlerle afiyetle servis yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı Sarma İçi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyti Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer?

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?