Yufkalı Kadayıf Sarması Yufkalı Kadayıf Sarması, görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Tadı, bilhassa börek ve kadayıf arasında farklı bir his vermektedir. Evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapacağınızdan emin olun. Kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Yufkalı Kadayıf Sarması İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Yufkalı Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır? Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetinden başlayalım, çünkü şerbeti soğuk kullanacağız. Öncelikle bir tencere içerisine şeker ve suyu alalım. Şeker suda eriyene kadar ocakta altını karıştıralım. Şekeri eriyip kaynamaya başlayan şerbeti on dakika kadar kaynatalım, bu süre geçtikten sonra limonu sıkıp beş dakika daha kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ceviz ve fındıkları rondodan geçirip, birbirine karıştıralım. Tatlı yapımına başlayalım. Yağı tencereye alıp eritelim. Sonra yufkamızı tezgâha serip, üzerine yağı gezdirelim. Kadayıfı didikleyerek yufkanın kısa olan tarafına biraz daha çok olacak şekilde, tüm yufkaya serpelim. Bunun sebebi sarmamızın orta kısmında yoğun kadayıfın bulunmasıdır. Sardığımız yufkaları küçük dilimlere ayırıp, yağladığımız tepsiye kadayıf kısmı açık kalacak şekilde dizelim. Evinizde var ise büyük boy yuvarlak borcam tepsi bu işlem için idealdir. Dizdiğimiz yufkaların ortasına tek tek kaşıkla yağımızı dökelim. Daha önce 180-200 derece arasında ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Üstü kızaran tatlımızı fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim. Ilınan Yufkalı Kadayıf Sarması'nın üzerine soğuk şerbeti döküp, üstüne yaklaşık üç saat kapalı tutalım. Tatlınız servise hazır, afiyet olsun. |
Şezre
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba, kadayıfı çook severim ama hiç daha öne yufkalı olanını denememiştim. Şİmdi ede yaparak komşumla birlikte deneyeceğiz. Yufkalı kadayuf sarması sizce çok lezzetli olur mu? Ayrıca şekerini nasıl ayarlamamız gerekiyor?
Cevap yazAdmin
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba! Yufkalı kadayıf sarması gerçekten çok lezzetli olur, eminim komşunuzla birlikte çok beğeneceksiniz. Şekerini ayarlarken damak tadınıza göre hareket edebilirsiniz, ancak genellikle şerbet için 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su kullanılır. Şerbeti kaynatıp ılıttıktan sonra sarmaların üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun!