sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Etli Sarma

Etli Sarma; Sarmanın bir çok şekli yapılır, fakat en güzel tat etli sarmadadır.

Etli Yaprak Sarması İçin Malzemeler:

  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Salamura Yaprak
  • 250-300 orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 orta boy domates
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Etli Yaprak Sarmanın Servisi İçin Malzemeler:

  • Süzme Yoğurt
  • Rendelenmiş Sarımsak
  • Tere yağ
  • Pul biber

Etli Yaprak Sarmanın Hazırlanışı:

Yaprağımızı salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırıyoruz. Taze ise kaynattığımız sıcak suya atıp  4 - 5 dakika bekleterek yumuşamasını sağlıyoruz. Kıymamızı iç hazırlayacağımız kaba alıyoruz ve domateslerimizi rendeleyip pirincimizi yıkayıp domateslerimiz ile karıştırıyoruz. Yemeklik ince doğranmış olan soğanlarımızı ince doğranmış naneyi, maydanozlarımızı daha sonra salçamızı ekliyoruz.

Etli Sarma

Bunlardan sonra tuz ve kara biberimizi karıştırdıktan sonra en son olarak yağımızı döküp harcımızı bir kaşık yardımı ile veya elimizle karıştırıyoruz.

Daha sonra kaynattığımız asma yapraklarımızın (salamura yaprakları) soğuduktan sonra saplarını kesiyoruz. Çok az bir kısmını tencerenin dibine kullanmak için ayırıyoruz. yapraklarımızı sarmaya başladığımız zaman yaprakların parlak kısmı alta gelecek şekilde sap kısmı bize bakacak şekilde zeminimize koyalım  daha sonra sarma harcımızı arzu edilen miktarda yaprağımıza yayalım. İsteğe göre kalın veya ince sarabilirsiniz fakat pirincin şişme payını hesaplayarak saralım düşünmezsek yapraklarımız parçalanabilir.

Sardığımız etli sarmalarımızı tenceremize düzgün ve sıralı bir biçimde dizip, üstüne 2 bardak kadar sıcak suyumuzu dökelim  üstüne porselen tabak kapatıp 25-30 dakika pişme süresine bırakalım piştikten sonra yemeğimizi dinlendirelim.

Etli Yaprak Sarmamızın Sosu İçin:

Süzme yoğurdu su ile hafif bir şekilde yumuşatıyoruz  içine ezilmiş sarımsağımızı ekleyip tuz döküp karıştırıyoruz. Tereyağını ateşte hafif kızdırıp içine isteğe bağlı olarak pul biber ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.


Afiyet Olsun ...

Yayınlanma Tarihi : 01.2.2016 09:55:42

Etli Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir.  Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerk...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017