Yaprak sarma tarifini okurken aklıma geldi, gerçekten de yaprak sarmak oldukça keyifli bir süreç. Özellikle iç pilavın hazırlanması aşamasında soğanı pembeleştirmek için zeytinyağında kavurmak, lezzeti ne kadar artırıyor! Tuzlu yaprak kullanırken tuzunu almak için suya bekletmek gerektiği kısmı da unutmamak lazım, aksi halde sarma tuzlu olabilir. Peki, nar ekşisini eklemeden önce tadına bakmak hiç aklınıza geldi mi? Bu küçük detaylar, sarmanın lezzetini gerçekten zenginleştiriyor. Ayrıca, yanında yoğurt ve taze nane ile servis etmek, bu yemeği daha da özel kılıyor. Sizce de bu tarifte başka hangi malzemeleri denemek ilginç olurdu?
Yaprak sarma tarifini okurken aklıma geldi, gerçekten de yaprak sarmak oldukça keyifli bir süreç. Özellikle iç pilavın hazırlanması aşamasında soğanı pembeleştirmek için zeytinyağında kavurmak, lezzeti ne kadar artırıyor! Tuzlu yaprak kullanırken tuzunu almak için suya bekletmek gerektiği kısmı da unutmamak lazım, aksi halde sarma tuzlu olabilir. Peki, nar ekşisini eklemeden önce tadına bakmak hiç aklınıza geldi mi? Bu küçük detaylar, sarmanın lezzetini gerçekten zenginleştiriyor. Ayrıca, yanında yoğurt ve taze nane ile servis etmek, bu yemeği daha da özel kılıyor. Sizce de bu tarifte başka hangi malzemeleri denemek ilginç olurdu?
Cevap yaz