Popüler İçerikler

Mercimekli Yaprak Sarma

Mercimekli yaprak sarma, diğer yaprak sarmalarına göre çok fazla bilinmeyen bir yemek çeşididir. En az diğer yaprak sarmaları kadar lezzetli olan bu yaprak sarması, çok yaygın olarak yapılmamaktadır. Çünkü insanlar daha çok sade yaprak sarmasını severler. Özellikle yapılan zeytinyağlı yaprak sarmaları insanlara, mercimekli yaprak sarmasından...

Dolma Sarma

Dolma Sarma, mükemmel ötesi bir lezzet olan bu sarma ile sizlerde harika bir lezzetle tanışabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden birisi olan bu dolma sarma tarifini sizlerde tarifimize göre hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. İster ana yemek olarak ister ara sıcak olarak veya özel günleriniz için hazırlaya...

Sultan Sarması

Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması yapımı kolay sunumu ile göz dolduran tatlıdır.Sultan sarması tatlısının iki çeşidi vardır .Kakaolu Sultan sarması, Sade sultan sarması. Kakaolu sultan sarması

Sarma Kalori

Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği yüksek besin değerli minerallere rağmen mutfakların vazgeçilmezi olan sarma yemeğinin, kalori değerlerini hepten düşürmek mümkün olmasa da yapılacak bazı farklılıklar ile minimum seviyeye...

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve kaç dakika pişirdiğimi sizinle de paylaşmak istedim.Mal...

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastahane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka denemenizi öneririz. Kolay gelsin... Sarma Tatlısı Malzem...

Ispanaklı Tavuk Sarma

Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor. Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzemeler 1 Büyük tavuk göğsüKürdan1 adet büyük domates300...

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen çok beğenilen çok sevilerek tüketilen tariflerdendir. Yarım saat gibi kısa bir süre de rahatlıkla h...

Tavuk Sarma

Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ister kızartma, fırınlama olsun, isterseniz de haşlayın, Ancak haşlanan tavuk suyuna yap...

Saray Sarması

Saray sarması, saray sarması adından da anlaşıldığı gibi tam saraylara layık bir tatlı tarifidir. Oldukça lezzetli ve hafif olan sütlü tatlılardan biridir. Sütlü içerisinde en hafif olanıdır. Günlerde, beş çaylarında kurtarıcımızdır. Yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Fakat bir geç dolapta beklemesi gerekir. Bir gece olmasa bile buna zaman...

Pastırmalı Tavuk Sarma

Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanılmaktadır. Tavuk en fazla tüketilen besinlerin başında gelir. Pikniğe gidildiğinde, fırında, ...

Kara Lahana Sarması

Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası gün de veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir. Kara Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler; ...

Kolay Yaprak Sarma

Kolay yaprak sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok severek tüketir. Yapımı biraz uğraştırıcı ve zaman isteyen yemeklerdendir. Ama kesinlikle h...

Bulgurlu Pazı Sarması

Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine aittir ve yemekleri bu bölgede oldukça sık olarak yapılmaktadır. Ayrıca pazı yemekleri Osmanlı Mutfağı...

Et Sarma

Et SarmaEtli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız. Biz bugün oldukça lezzetli ve gösterişli ama biraz zahmetli olan et sarmayı yapalım....

Kadayıf Sarması

Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramları hiç saymıyorum bile bir bayram olacak ve biz gelen misafire tatlı ikram etmeden göndereceğiz olaca...

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tuzunu iyi ayarlamıştım' diye düşünürsünüz. Sadece iç malzemesine katılan tuza ...

Sarma Dolma

Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolmalar ise lahana ve üzüm yaprağı ile yapılandır. Kıymalı, zeytin yağlı, sade bulgur ve pirinçli yapılabilir. Damak tadınıza ve ekonomik durumunuza göre içeriği değiştirebilirsiniz. Ya da çok az b...

Fıstıklı Sarma

Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir. Sarma tatlılarını farklı malzemeler kullanarak yapılabilir. İsterseniz baklava hamurunu hazır ala...

Yufkalı Kadayıf Sarması

Yufkalı Kadayıf Sarması,Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapacağınız emin olun. Kendinizi şımartmaya ne dersiniz ? Yufkalı K...

Sarma Börek

Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez böreklerinden olarak asırlardır sofraları süslemeye devam etmektedir. Bayanların devamlı olarak hazırlamış oldukları toplantı yemeklerinde ara sıcak olarak, kabul günlerinde, beş ç...

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma TarifiRumeli mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar geçmiş ve günümüzde de Türk mutfağına özgü yemekler arasında yer alan, lezzeti ile her türlü damağa hitap eden bu yemek yurdumuzda en çok Edirne ve Trakya bölgesinde yapılmaktadır. Kuzu gömleğine sarılan iç pilav ile oluşan bu eşsiz lezzet Türk mutf...

Patatesli Lahana Sarması

Patatesli lahana sarması, Erzurum yöresine ait bir dolma çeşididir. Patatesli lahana dolmasının oldukça kalın sarılması gerekir. Sarma farklı versiyonlarla hazırlanarak sofraları süsleyen mükemmel bir lezzettir. Lahana da Türk mutfaklarında özellikle kış mevsiminde hazırlanarak tüketilen bir sebzedir. Patatesli lahana sarmasını ...

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kerebin tavuk ile uyumu harika. Misafirlerimize ana yemek olarak ta çıkartabiliriz. Akşam ailemizl...

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymalı olarak da hazırlanabilir. Buna bağlı olarak bunların kalori değerleri de birbirinden ç...

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu olan malzemelerden hazırlayın hepsi farklı bir damak tadı sunmaktadır. Çocuklar çoğunlukla krepi içinde reçel, çikolata ya da bal ile daha çok severek tüketmektedir. Ayrıca çayın yanınd...

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ya da özel günlerde garnitür olarak da kullanılabilir. Sarmanın sarma işlemi kadar güzel bir lezzet yakalamak için iç harcını hazırlama işlemi de oldukça önemlidir. Örneğin zeyti...

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farklı bir seçenektir. Hafta sonu aileniz ile ya da önemli misafirleriniz ile beraber yemek davetinde ikram edebileceğiniz muhteşem bir yemektir. Ayrıca hem görüntüsü hem de sebzeler ile o mü...

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Yaprak sarma eğer zeytinyağlı iç harçtan yapılıyorsa incecik sarmak gerekir. Kıyma...

Kıymalı Sarma

Kıymalı sarma, sarma çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Lahana sarması, yaprak sarması çok sevilerek tüketilen sarma çeşitlerindendir. Kıymalı olarak da yapılırsa bir başka lezzetli olur. Hemen herkes sarma yemeklerini çok severek tüketir. Yapımı biraz uğraştırıcı ve zaman isteyen yemeklerdendir. Ama kesinlikle harcanılan za...

Etli Sarma

Etli Sarma; Sarmanın bir çok şekli yapılır, fakat en güzel tat etli sarmadadır.Etli Yaprak Sarması İçin Malzemeler:KarabiberTuz1 çorba kaşığı biber salçasıSalamura Yaprak250-300 orta yağlı kıyma1 su ...

Sarma Tavuk

Sarma Tavuk, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir. Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Kırmızı et yemekte zorlanan için vazgeçilmez bir lezzettir. Her damak tadına uygun tavuk sarması vardır. Bunlardan bazıl...

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması, Türk mutfağı da bir çok yemek, çorba ve tatlı yapılır. Bu yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli ve tatlı olur. En çok yapılan yemekler etli yemekleri, bulgullu yemekler ve sarmalar ve de dolmalardır. Bu yemekleri bilmeyen ya da yemeyen yoktur. Çünkü bu yapılan yemekler her damağa hitap eder. Birbirinden lezzetli olan bu...

Muzlu Sarma Tarifi

Muzlu sarma tarifi, en çok severek tüketilen gıdalardan bir tanesi de muzdur. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilerek yenmektedir. Ayrıca muz ile yapılan her sütlü tatlı çok daha lezzetli olmaktadır. Haftada en az bir defa yetişkinlerin ve çocukların muz tüketmeleri sağlık açısından çok faydalıdır. Özellikle her mevsim muz kolayl...

Sarma

Sarma, Türk Mutfağına ait en sevilen yemek türlerinin başında gelir. Etli ya da zeytinyağlı çeşitleri yapılır. Sarma malzemesi olarak asma yaprağı, kiraz yaprağı, pazı, lahana gibi farklı malzemeler kullanılabilir. Lahana ve asma yaprağı ile sarılan sarmanın tadı her zaman daha lezzetli olur. Ancak sarma yapılırken bazı noktalar...

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgelerde bulgurla yapılırken, bazılarında ise pirinçle yapılabiliyo...

Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı yaprak sarması, Sarma çok sevilerek tüketilen yemeklerin başında gelir. Kadınlar arası gün, aile yemeklerinde, okul kermeslerinde gibi zamanlarda çok tercih edilen bir yemek türüdür. İsteğe göre kıymalı ve zeytinyağlı tüketilir. Malzemeleri;400 gram taze üzüm yapr...

Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli tavuk sarma, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir. Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır. Sebzeli Tavuk Sarma Malzemeleri1 adet kem...

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer kaşar peyniri yemeyi sevmeyen aile üyeniz var ise, mutlaka kaşarlı tavuk sarmayı denemelerini tavsiye ederiz. İsterseniz sadece kaşar peyniri kullanarak ya da kaşarın yanına ek bir kaç se...

Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı sarma, Türk milleti olarak yemek yemeye ve damak zevkine çok düşkün bir milletizdir. Bu sebepten de oldukça Zengin yemek çeşitlerimiz bulunmaktadır. Kebaplar, Tatlılar, Kuru sebzeler, Et yemekleri, Bakliyat yemekler ve zeytinyağlılar gibi bir sürü yemek çeşitti vardır. Her ne kadar etli yemekleri sevsek de zeytinyağlı sarmay...

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması: Ev yemekleri deyince akla gelen yemeklerin başında yer alır. Tadı lezzetli ve yapımı kolay olduğu için yemek davetlerinde çok tercih edilen yemek türüdür. Zihin açıklığına sebep olan bir sebze türüdür. Haşlanmış lahanayı yemeyen çocuklar için lahana sarması doğru bir tercihtir. B. C ve E vitamini olarak da bol şekilde tü...

Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım; Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler; 2 bütün halinde tavuk göğsümantar2 adet yeşil bibe...

Patlıcan Sarma Tarifi

Patlıcan sarma tarifi, mevsiminde en fazla tüketilmesi gereken sebzelerden birisidir. Genellikle patlıcan asitli olduğu için tüketen kişinin midesinde biraz yanma yapabilir. Ancak küçük püf noktalar sayesinde bu etken ortadan kaldırılarak çok lezzetli patlıcan sarma ve yemeğini yapabilirsiniz. Çocuklar patlıcanın tadından pek hoşlanmazlar, a...

Lahana Sarması

Lahana sarması, lahana sarması çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam misafirlerine, beş çaylarına, kadın günlerine yapılabilecek en güzel yemeklerden biridir. Okullarda kurslarda yapılan kermeslerde çok rağbet gören yemek tariflerinden biridir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcıdır fakat buna rağmen çok sık yapılır ve tüketilir. Lahana...

Pazı Sarması

Pazı sarmasıPazı sarmasının, herkes tarafından bilindiğini düşünüyorum. Fakat her yörede, damak tadına göre gerek baharatlarında, gerekse sosunda bazı farklılıklar gösterebilir. Yapılışı yörelere göre ne kadar değişse, değişmeyen tek şey harika lezzetidir. Sizde damak tadınıza göre bulgurlu, etli, etsiz y...

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıymalı olarak tercihe göre iç harç hazırlanıp servise sunulabilir. Yazımızın devamı...

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozlara koyarız. Ağzını sıkıca kapatarak, kilerde muhafaza ederiz. Eğer salamura yapma imkanı...

Etli Yaprak Sarma

Etli yaprak sarmasıÜlkemizde yaprak denilince ilk akla gelen Tokat ilimizdir. Ama artık ülkemizin her bölgesinde asma yaprağı yetiştirilmektedir. Eğer kendi asma yaprağınız ya da üzüm bağınız var ise daha şanslısınızdır. Mevsimi gelince asma yapraklarını dalından koparırız. Yaprak toplama ayı genelde Mayıs ve Haziran ...

Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı lahana sarması, hanımların çoğuna kolay gelen bir sarma türüdür. Üstelik oldukça lezzetli ve besleyicidir. Kış geldiğinde bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yaprak sarmasına güzel bir alternatif olacak. Yanında yoğurt ile birlikte sevdiklerinize güzel bir menü hazırlamış olursunuz. Lahanalar genellikle büyük oluyor. Lahana sarmasının f...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma olarak büyük küçük herkesin beğenerek yediği besin maddeleridir. Genellikle bu tarz yemekler fırında pişirildiği ve ...

Kıymalı Lahana Sarma

Kıymalı Lahana Sarması,Kıymalı lahana sarması yapımı, doğru lahanayı seçmekle başlar. Lahananın sert ve ağır olmamasına dikkat edilmelidir. Eliniz ile üzerine bastırdığınızda esneyen lahanayı tercih etmelisiniz. Sarmaya konulacak kıyma yağlı ya da orta yağlı olursa, lahana sarmasının tadına doyum olmaz. Lah...

Beyti Sarma

Beyti sarma, Urfa şehrimize ait olan yöresel bir yemek tarifidir. Çok lezzetli yemeklerden biridir, bunun yanı sıra da oldukça şık bir görünüme sahiptir. Urfa ya gidilince yenilmeden dönülmemesi gereken yemeklerden biridir. Zaten bir defa tattınız mı artık vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Evde de kendinizin rahatlıkla yapabileceği ye...

Yaprak Sarma

Yaprak sarma, iç harç olarak bulgur, pirinç başta olmak üzere farklı malzemeler kullanılarak yapılan bir yemek çeşididir. Dut yaprağı, kiraz yaprağı ya da asma yaprağı ile sarılarak hazırlanabilir. Kökeni Osmanlı Mutfağına dayanan sarma Osmanlı İmparatorluğunun hükmettiği topraklarda hazırlanmaktadır. Zeytinyağlı ya da kıymalı o...

Etli Pazı Sarması

Etli pazı sarması, Sarma Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Türkiye de her yörenin kendine özgü bir sarma çeşitti bulunmaktadır. Örneğin yaprak sarması egede zeytin yağlı yapılırken doğu bölgelerinde daha çok etli yapılmaktadır. İç Anadolu da kuru sebze dolmaları yapılırken Karadeniz bölgesinde kara lahana ve pazı dolması çeşitleri ...

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması; Özel günler için özel bir lezzet yapmaya hazır mısınız? Yemeğinizi yaptınız yanına tatlı olarak ne yapsam diye düşünmeye başladıysanız işte size kolay bir tarif; Malzemeler; 500 gram tel kadayıf150 gram tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ...

Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma; akşam ne yapacağım niye kara kara düşünen ev hanımları hadi marifetlerimizi konuşturmaya var mısınız? Hazırlayın taze asma yapraklarını hep beraber bulgurlu yaprak sarması yapmaya ne dersiniz? Hadi malzemelere beraber bakalım; Bulgurlu Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler;

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak yada sert olduğu belli olur.Bulgurlu lahana sarması için gereken malzemeleri sıralayalımLahanaBulgur2 su bardağı sıvı ya...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerlerinden farklı kılan ise lor peyniri ile bulgurun oldukça uyumlu bir görünüm vermesi ve birbirleri ile uyuşması d...

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerken dikkat etmemiz gereken bir kaç küçük ama önemli ayrıntı var. Öncelikle lahana alırken yerli olmasına dikkat e...

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Sarmada kullanılacak olan pirinci ılık suda bekletirseniz sarman...

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmetli ve sabır isteyen bir sarma olsa da sofraya konulduğunda küçük büyük herkesin yüzündeki o m...

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma tercih etmeyenlerin de keyifle tüketeceği bu yemek oldukça besleyicidir ve bir o kadar da zahmetlidir. Baklalı yaprak sarmasında kullanılacak baklaları boş vaktinizde hazırlayıp derin donduru...

Zeytinyağı Sarma

Zeytinyağlı sarma yapımı zor olan ancak çok sevilen bir zeytinyağlı yemektir. Kimi insanlar ılık yemeği sever kimi insanlar ise soğuk yemekten hoşlanır. Davet sofralarının vazgeçilmez soğuk mezelerinden birisidir. Farklı mutfaklarda farklı usuller ile pişirilir. Zeytinyağlı bir yemek olduğu için yemeden bir gün önce yaparsanız hem yemeğ...

Sarma Yemeği

Sarma Yemeği, Önemli bir yemek çeşididir. Hemen hemen her yörede yapılan bir yemektir. Kimsenin hayır diyemediği sarma yemeği hem ağır bir yemek olup hem de 5 çaylarında yanında böreği ve tatlısıyla servis edilebilir. Ben yemesini de yapmasını da çok severim. Biraz yapması zahmetli ve uzun sürse de ben yine de fırsat buldukça yapmaya çalışıy...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birçok çeşit kuru yemiş ile yapmanız mümkündür. Özellikle Antep fıstığı vazgeçilmez bir seçenektir. Tel kadayıf gerekl...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir noktası vardır oda hepsinin de ayrı ayrı lezzetli olmasıdır. Sarma içi farklı yönlerde nar ekşisi kullanılırken b...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetlerden birisi olmasından dolayı mutlaka denemeniz gereken bu tatlıyı evde yaklaşık 30 ...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm dünya tarafından bilinen bir mutfağa sahibiz elbette. Mutfağımızda ana yemek, ara sıcak, çorba, salata, meze,...

Tavuk Fileto Sarma

Tavuk fileto sarma özellikle sebze yemeklerinden hoşlanmayan kişiler için hazırlanabilecek bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde hem tavuk eti hem de çeşitli sebzeler bulunan bu yemek aileniz için hazırladığınız besleyici sofralar kadar misafirleriniz için hazırladığınız sofralar için de doğru bir tercih olarak karşınıza çıkan b...

Paşa Sarması

Paşa Sarması, Paşa sarmasını en çok Paşalar sever veya Paşalara layık bir lezzet olsa gerek. Vazgeçilmez bir tatlı diyebilirim ister günlerinizde, ister akşam oturmalarınız da bütün misafirlerinizin çok severek yiyeceği hatta sizden tarifini isteyecekleri bir lezzet desem daha doğru olur. Sütlü bir tatlı olduğundan dolayı midenize de rahats...

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytinyağlı yapılabilir. İç malzeme hazırlandıktan sonra eğer yaprak sarması ise biber dolmas...

Beşamel Soslu Tavuk Sarma

Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapında en yaygın olarak tüketilen gıdadır. Tavuğu haşlanmış, rosto, tavuk suyu çorba, tavuk göğsü gibi bir çok şekilde tüketebiliriz. Beşamel soslu tavuk sarma ise hem kolay he...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam not alacağınız bir börektir. Sizde sevdiklerinize ve gelen misafirlerinize güzel bir ikramda bulunmak istiyorsan...

Fırında Tavuk Sarma

Fırında Tavuk Sarma, hazırlanışı oldukça basit olamsına rağmen şahane bir lezzete sahip olan fırında tavuk sarma yemeği doyumsuz lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görüntüsü ile de sizleri etkisi altına alabilecek ve bağımlılık yapacak bir yemek çeşididir. Harika sunumu bir yana iştah açıcı görselliği sayesinde sofralarınızı bir ...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir çok sağlık sorunlarında bulgur daha çok tüketilerek hem kilo, hem tansiyonu dengelemiş olursunuz. Zeytinyağlı ...

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfak hanımları yemeğini farklı kültürlerle yapmakta, her ev kadını yemeğini yaparken değişik lezzetlerle tatlandırmaktadır. Damak zevki farklı olan kişilerin yaptığı yemeklerin içinde bi...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı yaprak sarması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Her ne kadar pek çok kişi yaprak sarmasının çok zor olduğunu düşünüyor olsa da sadece sarma kısmında değil aynı zamanda iç harcını hazırlarken ve pişirirken bazı konulara dikkat etmeniz sayesinde çok lezzetli bir sarma hazırlayabilmenizin mümkün olduğunu görebilirs...

Tavuk Göğsü Sarma

Tavuk Göğsü Sarma; yaparken soya sosu yemeğin lezzeti için çok önemli bir malzemedir. Tavuk göğsü sarma, yaparken soya sosu elimizde yoksa kullanmayabiliriz. Tavuk göğsü sarmada, soya sosu kullanıldığı zaman daha da bir ayrı lezzeti olmaktadır. Tavuk göğsü sarma, yaparken soya sosu kullanılıyorsa kesinlikle yemeğe tuz eklemiyoruz. Çün...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değişik bir hale getirmekle birlikte çok sulu bir pazı sarması yerine daha kıvamlı bir pazı sarması da hazırlayabili...

Yalancı Yaprak Sarması

Yalancı Yaprak Sarması, diğer adıyla zeytinyağlı yaprak sarması Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında büyük küçük demeden herkes tarafından sevilerek tüketilen bir sarma çeşidi olan yalancı yaprak sarması arkadaş toplantılarında garnitür, ana yemek önce ara soğuk olarak hazırlanabilir. Yalancı yaprak sarması tarifimize birlikte göz a...

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lezzetlerinden biri olan fırında kaşarlı tavuk sarma sadece lezzeti ile değil görünümü ile de gö...

 

Etli Sarma
Kıymalı Sarma
Sarma Nasıl Pişirilir
Garnitürlü Tavuk Sarma
Sarma İçi
Etli Krep Sarma
Yaprak Sarması Kalori
Krepli Tavuk Sarma
Patatesli Lahana Sarması
Ciğer Sarma Tarifi
Sarma Börek
Yufkalı Kadayıf Sarması
Fıstıklı Sarma
Sarma Dolma
Üzüm Yaprak Sarması
Kadayıf Sarması
Et Sarma
Bulgurlu Pazı Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Kara Lahana Sarması
Pastırmalı Tavuk Sarma
Saray Sarması
Tavuk Sarma
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk Sarma
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Popüler İçerik
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden...
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamın...
Sarma Kalori
Sarma kalori yoğunluğu, içerisinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle vücut dengesini bozabilmektedir. İçerdiği...
Sultan Sarması
Sultan Sarması, Sultan sarması şekli ve sunumu ile sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarındandır. Misafirler için çok lezzetli tatlı olan sultan sarması...
Dolma Sarma
Dolma Sarma, mükemmel ötesi bir lezzet olan bu sarma ile sizlerde harika bir lezzetle tanışabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarma Tatlısı
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Kalori
Sultan Sarması
Dolma Sarma
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Sarma Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018