Padişah sarması yaparken, iç harcının hazırlanma aşaması oldukça keyifli bir süreç değil mi? Soğanları ve sarımsakları kavururken mutfakta yayılan o nefis kokular insanın iştahını açıyor. Ayrıca, sarmaların sarılması da bir sanata dönüşüyor. Asma yapraklarının yumuşatılması ve harçla doldurulup rulo yapılması, her bir sarmayı bir özenle hazırlamanın güzel bir yolu. Pişirme aşamasında kaynayan suyun sesi ve üzerine eklenen limon dilimlerinin tazeliği, yemeğin lezzetini artırıyor gibi hissediyorum. Sunum önerileri de çok güzel; yoğurt ve pilav ile zenginleştirilmiş bir tabak, misafirler için harika bir ikram olmaz mı? Siz de bu tarifi deneyip sevdiklerinizle paylaşmayı düşündünüz mü?
Padişah sarması yaparken, iç harcının hazırlanma aşaması oldukça keyifli bir süreç değil mi? Soğanları ve sarımsakları kavururken mutfakta yayılan o nefis kokular insanın iştahını açıyor. Ayrıca, sarmaların sarılması da bir sanata dönüşüyor. Asma yapraklarının yumuşatılması ve harçla doldurulup rulo yapılması, her bir sarmayı bir özenle hazırlamanın güzel bir yolu. Pişirme aşamasında kaynayan suyun sesi ve üzerine eklenen limon dilimlerinin tazeliği, yemeğin lezzetini artırıyor gibi hissediyorum. Sunum önerileri de çok güzel; yoğurt ve pilav ile zenginleştirilmiş bir tabak, misafirler için harika bir ikram olmaz mı? Siz de bu tarifi deneyip sevdiklerinizle paylaşmayı düşündünüz mü?
Cevap yaz