sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pastırmalı Tavuk Sarma

Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanılmaktadır. Tavuk en fazla tüketilen besinlerin başında gelir. Pikniğe gidildiğinde, fırında, yemeklerde kullanılmaktadır. Hazırlayacağınız pastırmalı tavuk sarmada bu iki lezzeti bir araya getirdiğiniz zaman hem görüntü hem de damak tadı olarak muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Ayrıca eve davet ettiğiniz konuklarınıza ya da kendi aileniz için hazırlayacağınız bu kolay ve güzel yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Pastırmalı tavuk sarma için gerekli olan malzemeler
  • 4 adet ince şekilde dövülmüş tavuk,
  • 10 adet pastırma,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 2 çorba kaşığı tereyağ,
  • 3 diş sarımsak,
  • 5 dal maydanoz,
  • Karabiber, tuz kırmızı pul biber,
  • Kürdan,
Pastırmalı tavuk sarmanın hazırlanışı, ilk önce ince dövülerek hazırlanan tavuk etlerinin içerisine tuz, karabiber ve hafif kırmızı pul biber ekleyerek tatlandıralım.
Pastırmalı Tavuk Sarma

Daha sonra içerisine pastırmaları yerleştirerek rulo şeklinde saralım ve açılmaması için üzerine kürdan batıralım. Bir miktar sıvı yağ eklediğimiz tavada tavuk sarmalarının her iki tarafını da kızartalım. Diğer tarafta tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyalım soğanları yemeklik doğrayarak kavuralım. Biberi de ince doğrayarak ilave edelim. Domatesleri rendeleyin ve sarımsakları dövelim tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi içine ekleyerek kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra kızarttığımız tavukların üzerine dökelim. Maydanozları ince kıyalım ve pastırmalı tavuk sarmayı servis tabağına alalım kürdanı çıkaralım ve üzerine maydanoz ekleyelim. Yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:48:48

Pastırmalı Tavuk Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pastırmalı Tavuk Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017