sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yufkalı Kadayıf Sarması

Yufkalı Kadayıf Sarması,
Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı.Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapacağınız emin olun. Kendinizi  şımartmaya ne dersiniz ?

Yufkalı Kadayıf Sarması İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 tane böreklik yufka
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık, 1 su bardağı ceviz
  • 350 gram kadayıf
  • 250 gram tuzsuz tere yağı veya margarin
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • bir limonun yarısı
Yufkalı Kadayıf Sarmasının Hazırlanışı
Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetinden başlayalım, çünkü şerbeti soğuk kullanacağız.  Öncelikle bir tencere içerisine şeker ve suyu alalım. Şeker suda eriyene kadar ocakta altını karıştıralım. Şekeri eriyip kaynamaya başlayan şerbeti on dakika kadar kaynatalım, bu süre  geçtikten sonra limonu sıkıp beş dakika daha kaynatalım
Yufkalı Kadayıf Sarması

Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.

Ceviz ve fındıklarımızı rondodan geçirip, bir birine karıştıralım
.
Tatlı yapımına başlayalım. Yağı tencereye alıp karamelize edelim. Sonra Yufkamızı tezgaha serip, üzerine yağı gezdirelim.Kadayıfı didikleyerek yufkanın kıza olan tarafına biraz daha çok olacak şekilde, tüm yufkaya serpelim. bunun sebebi sarmamızın orta kısmında yoğun kadayıfın bulunması. Sardığımız yufkaları küçük dilimlere ayırıp, yağladığımız tepsiye kadayıf kısmı açık kalacak şekilde düzelim. Eviniz de var ise büyük boy yuvarlak  borcam tepsi bu işlem için ideal. Dizdiğimiz yufkaların ortasına tek tek kaşıkla yağımızı dökelim. Daha önce 180- 200 arası ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. 
Üstü kızaran tatlımızı fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim. ılınan Yufkalı Kadayıf Sarması nın üzerine soğuk şerbeti döküp, üstüne yaklaşık üç saat kapalı tutalım.
Tatlınız servise hazır, afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:52:15

Yufkalı Kadayıf Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yufkalı Kadayıf Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017