sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Tavuk Sarma

Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki yada üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ister kızartma, fırınlama olsun, isterseniz de haşlayın, Ancak haşlanan tavuk suyuna yapılan çorbalar çok daha lezzetli ve besleyici olmaktadır. Kışın çorba en iyi ve bağırsaklar açısından en faydalı yemektir. Daha yeni ek besine geçen bebekleriniz için hazırladığınız tavuk suyu çorbaları hem besleyici hem de gelişimleri açısından büyük yarar sağlamaktadır. Sadece çocuklar değil yetişkinler içinde tavuk sarma beğenilerek tüketilmektedir. Tavuk sarma çalışan bayanlarında en kolay ve pratik olarak hazırladıkları yemektir. Hazırlaması kadar pişmesi de kısa sürede olan bu yemeği habersiz gelen misafirlerinize kısa sürede hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Tavuk sarma için gerekli olan malzemeler
  • 2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü eti,
  • 100 gram bezelye,
  • 3 adet  havuç,
  • 2 adet ince kabak,
  • 1 bardak su ve ya süt,
  • Tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Karabiber,
  • Sıvı yağ,
Tavuk sarmanın hazırlanışı, ilk önce kabak ve havuçları küp şeklinde doğrayalım ve sebzeleri tavaya atıp tuz ekleyerek hafif soteleyin.
Tavuk Sarma

. Beşamel sosu yapımı için başka bir tavanın içerisine tere yağını eritelim ve unu ekleyerek çok yakmadan kavuralım, daha sonra içine sütü ekleyip kaynatalım ve  ılıması için bir kenara kaldıralım. Dövülerek hazırlanmış olan tavuk göğüs etlerini dört eşit paçaya bölelim, daha sonra böldüğümüz tavuk göğüslerinin 
içine önce beşamel sosu sürelim ardından soteleyerek hazırladığımız sebzelerden bir miktar ilave ederek rulo gibi saralım. Açılmaması için isterseniz ip ile ya da kürdan batırarak bağlayalım. Kızartmak için tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyerek tavuk sarmalarının üzerine tekrar karabiber ve tuz ilave ederek  kızartalım. 

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:48:23

Tavuk Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tavuk Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017