sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kadayıf Sarması

Kadayıf sarması, Türkiye de tatlı tüketimi ve tatlı çeşitleri oldukça fazladır. Şerbetli tatlılar sütlü tatlılar yaş pastalar kurabiyeler derken saymakla bitiremeyiz. Akşam yemeklerinin ve beş çaylarının olmazsa olmazıdır tatlı. Hele bayramları hiç saymıyorum bile bir bayram olacak ve biz gelen misafire tatlı ikram etmeden göndereceğiz olacak iş mi canım. Bayram ziyaretine gelen bir misafirin daha önceki ziyaret ettiği bir başka evde yemiş olacağını düşünmeksizin ısrarla tatlı ikram eden bir milletizdir. Bu tür özel günlerde genel olarak şerbetli tatlılar yapılır genelde baklavadır fakat baklava açmasını bilmeyenler için en alternatif yol  kadayıf tatlısıdır. Kadayıf ile yapılan tatlılar arasında en çok tercih edilen tatlı ise kadayıf sarmasıdır. Hem şık görünüşümü hemde enfes lezzetinden dolayı kadayıf sarmasını tercih edebilirsiniz. Misafiriniz mi gelecek tatlı ne yapsam diye mi telaşlanıyorsunuz kadayıf sarması tam size göre. Yazdığım tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Kadayıf sarması için gerekli malzemeler:
  • 500 gram tel kadayıf,
  • 100 gram tuzsuz tere yağ,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 300 gram ceviz içi,
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 4,5 su bardağı su,
  • Çeyrek limon suyu,
  • 1 paket vanilya,
Hazırlanışı: Öncelikle Tel kadayıftan biraz alıp eni 10 santim uzunluğu 25 santim olacak şekilde düz bir zemine seriyoruz
Kadayıf Sarması

Daha sonra robotta iri kıyım çektiğimiz cevizden dileğinize göre 1 veya 2 yemek kaşığı serdiğimiz kadayıfın ucuna koyuyoruz. Kadayıfın yanlarını içe doğru katlayarak ceviz koyduğumuz taraftan başlayıp sıkıca ceviz dökülmeyecek şekilde sarıyoruz. Elimizdeki bütün malzeme bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Sardığımız kadayıfları tepsi dolana kadar sırasınca diziyoruz. Sıvı yağı ve tere yağı küçük bir tavada iyice ısıtıp kadayıf sarmalarının üstüne  gezdiriyoruz. Hazırladığımız kadayıfları önceden 180 derece ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kadayıflar pişerken bizde şerbeti hazırlıyoruz. Küçük bir tencereye 4 bardak şekeri ve, 4,5 bardak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dk kaynatıyoruz ardından çeyrek limonu ve bir paket vanilyayı ekleyip ocaktan indiriyoruz. Pişen kadayıfları fırından alıp ılık denilecek kadar soğutuyoruz hem şerbetin hemde tatlının ılık olması gerekir.  Hazırladığımız şerbeti kadayıf sarmasının üstüne gezdirerek döküyoruz. Kadayıf  sarmasını sevdiklerinize soğuk olarak servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:50:04

Kadayıf Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kadayıf Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017