sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip bir lezzettir. Yapımı çok zor olmayan ve buna rağmen çok beğenilen çok sevilerek tüketilen tariflerdendir. Yarım saat gibi kısa bir süre de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu güzel tarife bakalım

İç pilavlı tavuk sarma yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir kilo tavuk göğüs eti 
  • Bir çay bardağı pirinç 
  • Bir küçük soğan
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz
  • Bir yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir çay kaşığı bal
  • İki yemek kaşığı zeytin yağı
  • Üç damla limon suyu
İç pilavlı tavuk sarma, tavuk sarma için ilk olarak pilav hazırlanır
İç Pilavlı Tavuk Sarma

Pilavı için bir adet soğan küçük küçük doğranır ve tencereye alınır üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edilir. Soğanlar kavrulunca bir çay bardağı pirinç yıkanır ve tencereye ilave edilir. Tuzu atılır ve su ilavesi yapılır. Pilav göz göz olunca baharatlar ve kuş üzümü eklenir. Çok pişirmeden ocaktan alınır. Biraz diri kalmalı çünkü fırında tavuk ile beraber de pişecek. Pilav pişince bir kenara alınır ve tavuk etleri ince ince kesilir. Dövme imkanınız varsa dövseniz daha iyi olur. Tavuklar kesilince içlerine pilav serilir ve sarılmaya başlanır. Tüm tavuklar bu şekilde sarılır ve fırın tepsisine dizilir. Yüz seksen derece fırına atılır ve hafif kızarınca üzerine bal, zeytin yağı ve limon suyundan oluşan karışım fırça ile sürülüp tekrar fırına atılır. Üzeri kızarınca çıkarılır ve sıcak servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:47:20

İç Pilavlı Tavuk Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İç Pilavlı Tavuk Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017