sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Et Sarma

Et Sarma
Etli yemekler Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Türk mutfağın da etli yemeği her türlü yapmak mümkündür. Hemen hemen her yemeğin içine de et konur. Etli yemekleri çoğunlukla misafirler için yaparız. Biz bugün oldukça lezzetli ve gösterişli ama biraz zahmetli olan et sarmayı yapalım.

Sebzeli et sarma  İçin Gerekli Malzemeler
  • 10 tane ince dövülmüş et
  • 2 tane havuç
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 6 diş sarımsak
  • 4-5 tane domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kürdan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Etlerimizi marine etmek için

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz tuz
Yapılışı:  Bir gece önceden etlerimizi marine etmemiz gerekiyor. Süt, sıvı yağ, karabiber ve tuzu bir kapta karıştıralım. Sonra etleri içine sağlı, sollu batıralım. Etleri bir kaba alıp, ağzını sıkı bir şekilde kapatalım. Hava almaması için. Bir gün sonra içini hazırlayalım. İlk önce sebzeleri bir güzel temizleyip yıkayalım. Sonra kabuklarını soyup, havuç ve biberleri jülyen doğrayalım.
Et Sarma

(isterseniz rendenin kalın tarafı ile de rendeleyebilirsiniz.) Soğanın kabuğunu soyup onu da ince uzun doğrayalım. Bir tava alalım içine havuç ve ince doğradığımız soğanları koyalım sonra ocağa alıp kavuralım. Havuçlar biraz yumuşayınca soğan ve de biberleri de ekleyelim ve biraz daha kavuralım. Daha sonra karabiber ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar kavuralım. Sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
Sebzeler soğuyunca akşamdan hazırladığımız etleri dolaptan çıkaralım. Her birinin içine yeteri kadar iç harçtan koyalım. Sonra rulo şeklinde sarıp kürdan ile tutturun. Hepsini aynı şekilde saralım. Sarma işlemi bittikten sonra bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyalım ve yağı kızdıralım. Hazırladığımız et sarmaları içine atalım sağlı sollu biraz kızartalım. Kızarttığımız etleri bir fırın kabına dizelim. Daha sonra da sosunu yapalım. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım, sarımsakları ince ince doğrayıp bor tavaya alalım. Biraz kavuralım ve üzerine pul biber, karabiber, salça ve tuzu da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak bir çay bardağı sıcak su ekleyip ocağı kapatalım. Hazırladığımız sosu etlerin üzerine dökelim ve yemeğimizi 180 derecelik fırına sürelim. Yaklaşık 30-45 dakika pişirelim. Piştikten sonra yanına güzel bir pilav yapıp servis yapalım.

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:49:51

Et Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Et Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017