sarma.gen.tr
sarma

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bulgurlu Pazı Sarması

Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden yaprakları büyük olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Aslında her yörede yaygın olarak kullanılan bir sebze türü değildir. Pazı, Erzurum yöresine aittir ve yemekleri bu bölgede oldukça sık olarak yapılmaktadır. Ayrıca pazı yemekleri Osmanlı Mutfağı'na kadar da uzanım göstermektedir. Burada sizlere bulgurlu pazı sarması anlatılacaktır.

Bulgurlu pazı sarması için gerekli malzeme listesi: 
  • 3 demet pazı
  • 2 su bardağı dolmalık bulgur
  • 3 veya 4 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kilogram az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
Bulgurlu pazı sarmasının yapılışı

Orta boy bir tencerede su kaynatılır. Kaynadıktan sonra suyun içine bir tatlı kaşığı kadar tuz atılır. Pazılar tek tek  yıkanır. Sapları kesilmeden kaynar suya azar azar batırılıp çıkartılır. Hepsi bittikten sora bir kaba koyulmuş olan soğuk sudan geçirilir. Daha sonra süzülmeye bırakılır. Bulgur bir güzel yıkanır ve oda süzülmeye bırakılır. İçinin hazırlanışına ise ilk olarak soğanları ve maydanozları yıkayarak başlarız. Yıkanan soğanlar ve maydanozlar ince ince kıyılır. İki bardak bulgur öncelikle bir güzel yıkanır.
Bulgurlu Pazı Sarması

Yıkanmış olan iki bardak bulgur, yarım kilogram kıyma, ince ince kıyılmış olan maydanozlar ve soğanlar, bir çay bardağı sıvı yağ, baharatlar, bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı salça, bir bardak su ilave edilerek bir güzel karıştırılır . Bulgurlu pazı sarmasının iç harcı hazır hale gelmiş olur. Pazıların sapları kesilir ve kesilen saplar orta boy tencerenin tabanına serilir. Bu sayede hem tencerenin altı tutmaz hemde altta bulunan pazı sarmaları hamurlaşmaz.

Pazılar büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre sarılır. Eğer çok büyük olmasını istemiyorsak çok büyük olan pazıları ikiye bölerek hepsini aynı büyüklükte sararız. Bulgurlu pazı sarmamız sarıldıktan sonra orta boy tencereye dizilir. Tencereye dizilen sarmaların üzerine bir tatlı kaşığı tuz atılır ve bir çay bardağı sıvı yağ gezdirilir. Sarmaların üzerine bir parmak aşmak şartıyla kaynatılmış sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Sarmalar piştikten sonra dinlenmeye bırakılır .Yemeğimiz dinlendikten sonra servise hazırdır. Arzuya göre bulgurlu pazı sarmasının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yiyilebilir. Afiyet olsun.                                                                                                                                                                               

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2016 09:49:41

Bulgurlu Pazı Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bulgurlu Pazı Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu pazı sarması, genel olarak Erzurum yöremize ait bir yemek türüdür. Değişik tat ve lezzetleri sevenlere değişik bir lezzet sunuyor. Yapımı kolay olan bu tarifle kişiye kendisini köyde gibi bir his doğuruyor. Bu lezzeti diğerl...

Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm d...

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde...

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve bir çok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam...

Mantarlı Tavuk Sarma

 Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli  Malzemeler; 2 bütün hal...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde bir...

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değ...

Patatesli Tavuk Sarma

Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma ola...

Tel Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Sarması, enfes tatlılardan olan kadayıfın eşsiz lezzetiyle ve kuru yemişlerin damakta bıraktığı apayrı bir tattır. Tel kadayıf sarmasının yapılmasında dikkat edilecek husus kadayıfların taze olmasıdır. Bu sarmalı birço...

Sarma İçi Tarifi

Sarma içi tarifi, sarma içi aslında yörelere ve tariflere gire farklılıklar göstermektedir. Yapılan sarma zeytinyağlı ise farklı, lahana sarması için ise farklı, kurutmalıklar için ise farklı bir iç hazırlanır. Hepsinin ortak bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

sarma, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017